Βρουσάι, Λιβάι και γκολ που «πονάει»...

Οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αλλά και το γκολ της ισοφάρισης που δεν «τρώγεται» με τίποτα...

Βρουσάι, Λιβάι και γκολ που «πονάει»...

Δεν ήρθε κι η καταστροφή επειδή ο Ολυμπιακός δε νίκησε τελικά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αν και προηγήθηκε στο σκορ. Απλά ο τρόπος που χάθηκε αυτό το τρίποντο για τους Πειραιώτες έγινε από ένα γκολ, το οποίο όχι απλά θα μπορούσε αλλά θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί.

Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη φάση, γιατί λάθη γίνονται. Άλλωστε έγιναν πολλά στο συγκεκριμένο ματς και από τις δύο ομάδες. Τα περισσότερα εξ΄αιτίας του τραγικού τερέν, το οποίο όλο το φτιάχνουν και όλο χειρότερο γίνεται.

Αν και είναι ακαταλαβίστικο να δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός από τον Σιμόες με κεφαλιά στην περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Απέναντι σε Εμβιλά, Σισέ, με τον Σα να μπορεί να βγει και να μαζέψει, πραγματικά δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς ο βραχύσωμος Πορτογάλος κατάφερε να σκοράρει. Κι είναι μεγάλη η ευθύνη στη φάση του τερματοφύλακα, αλλά και των συμπαικτών του που έχασαν τον αντίπαλο.

Όμως δεν είναι μόνον αυτό το πρόβλημα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έμαθε. Ενώ ήξερε και πριν το ματς και μέσα στο ματς πως τα κόρνερ του Λιβάι είναι «φαρμακερά». Είχε βάλει γκολ απευθείας στη Ριζούπολη. Πήγε να το κάνει στο πρώτο μέρος του ντέρμπι, με τον Σα πάλι «καρφωμένο» και τον Εμβιλά να διώχνει στο τσακ, πριν από τη γραμμή. Το ξανακάνει επικίνδυνα, με τον Ελ Αραμπί να παραχωρεί κόρνερ στο πρώτο δοκάρι. Ε, δε γίνεται να εκτελεί ξανά ο συγκεκριμένος παίκτης και να μην είσαι στο φουλ προετοιμασμένος και «ψυλλιασμένος», ενώ προηγείσαι και απέχεις ένα δεκάλεπτο από το «διπλό». Είναι απαράδεκτο.

Κρίμα για το υπέροχο γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός, με την άψογη εκτέλεση του Βρουσάι. Μετά τις τέλειες προσπάθειες που προηγήθηκαν στη φάση από Φορτούνη και Μπουχαλάκη. Ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την πειραϊκή ομάδα σε αυτό το ντέρμπι είναι ότι αυτό το παιδί εξακολουθεί να βελτιώνεται. Και να δείχνει ότι θα προσφέρει κι άλλα, πολλά περισσότερα στον Ολυμπιακό.

Μπράβο στον Μάριο Βρουσάι, όπως μπράβο φυσικά και στον άλλο Μάριο. Τον Σιαμπάνη. Για την αντρίκεια στάση του σε όλη αυτή τη σε βάρος του αθλιότητα.