Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ

Ακόμη μια δυσάρεστη είδηση από το χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Ζεράρ Ουγιέ.

Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ

Μετά τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πάολο Ρόσι ακόμα μια δυσάρεστη είδηση μέσα στο 2020.

Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ, έφυγε από τη ζωή σήμερα (14/12) το πρωί σε ηλικία 73 ετών, μία ημέρα αφότου είχε επιστρέψει σπίτι του από επέμβαση στην καρδιά.

Η είδηση του θανάτου του διάσημου Γάλλου τεχνικού, με σημαντική παρουσία σε Λίβερπουλ και Λιόν, προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο Γάλλος τεχνικός είχε μόλις επιστρέψει σπίτι του, ύστερα από μία επέμβαση στην καρδιά που τον κράτησε σε νοσοκομείο του Παρισιού για τρεις εβδομάδες.

Ο Ουγιέ ήταν προπονητής της Λίβερπουλ απ' το 1998 έως το 2004, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, του FA Cup και του League Cup τη σεζόν 2000/01. Συνολικά κατέκτησε έξι τίτλους με τους "Κόκκινους", αποτελώντας μία ξεχωριστή μορφή για την ιστορία της αγγλικής ομάδας. Το 2001, μάλιστα, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς από την UEFA.

Στη συνέχεια, ως προπονητής της Λιόν, πήρε δύο πρωταθλήματα (2006, 2007), καθώς και το γαλλικό Super Cup το 2005 και το 2006. Το 2007 έκανε ένα διάλλειμα από την προπονητική έως το 2010 που επέστρεψε στον πάγκο της Άστον Βίλα, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ουσιαστικά αποχώρησε εξαιτίας των προβλημάτων υγείας.

Ο Ουγιέ γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1947 στην Τερουάν της Γαλλίας. Ως ποδοσφαιριστής δεν έκανε κάποια σημαντική καριέρα, αγωνιζόμενος στις Αλσόπ, Ουγκελιέ και Τουκέ. Μάλιστα, απ' την τελευταία άρχισε την προπονητική καριέρα του, ενώ ακολούθησαν οι Νο λε Μινς, Λανς και Παρί Σεν Ζερμέν. Με τους Παριζιάνους, μάλιστα, κατέκτησε το γαλλικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1985/86.

Στη συνέχεια αποτέλεσε βοηθό προπονητή στην εθνική Γαλλία για μία τετραετία (1988-1992), κάθισε για λίγο και ως πρώτος προπονητής στον πάγκο των "τρικολόρ", αλλά η πορεία του έληξε άδοξα μετά τον αποκλεισμό της Γαλλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994. Στη συνέχεια, μέχρι να αναλάβει τη Λίβερπουλ, ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός στις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας (Νέων και Ελπίδων).