Mάχη του τίτλου: ο Ολυμπιακός «click» και ο ΠΑΟK «away»

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρίθηκε από ένα γκολ. Με τη δυστοκία που δέρνει τον ΠΑΟΚ και την τακτική... Μουρίνιο που εφαρμόζει ο Άρης, θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν σημειώνονταν περισσότερα. Μετρημένες οι φάσεις, πολύ το ξύλο, τι να κάνει και ο Ολλανδός διαιτητής, είπε να αφήσει τους παίκτες να λύσουν μόνοι τις διαφορές τους.

Mάχη του τίτλου: ο Ολυμπιακός «click» και ο ΠΑΟK «away»

Έλα όμως που χρειάστηκε να παρέμβει σε δυο αποφασιστικές φάσεις του αγώνα. Στο πέναλτι υπέρ του Άρη (που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο Γκάμα) και στο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ που όμως πήρε πίσω ο ίδιος, βλέποντας τη φάση στο βίντεο. Ό,τι κι αν αποφάσιζε θα βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα. Όπως και βρέθηκε…

Ο Άρης έδειξε και απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο πως φέτος διαθέτει μέταλλο και έχει μεγάλη… Γκάμα. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ παρουσίασε και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τις γνωστές αδυναμίες του που έγιναν πιο εμφανείς εξαιτίας της απουσίας ηγετικών μονάδων όπως οι Ελ Καντουρί και Βαρέλα.

Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός (που έχει ένα ματς λιγότερο) ξέφυγε στην κορυφή δυο βαθμούς από τον Άρη και τέσσερις από τον ΠΑΟΚ και πάει με άλλον αέρα στο εξ αναβολής ντέρμπι με την ΑΕΚ μεθαύριο στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μια τονωτική ένεση μετά την ήττα του από την Πόρτο στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι αλήθεια ότι η ουραγός Λαμία προσφερόταν στη 12η αγωνιστική για ρελάνς, αλλά το τελικό 6-0 ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία, πόσω μάλλον όταν διαμορφώθηκε από έξι διαφορετικούς σκόρερ!

Άνοιξαν λογαριασμό στα γκολ οι Εμβιλά και Κάιπερς. Ο πρώτος με εντυπωσιακό τρόπο, που έκανε ακόμη και τον Μαρτίνς να αναφωνήσει με θαυμασμό και τον Σουντανί να δηλώσει στην κάμερα ότι ο Γάλλος τέτοια γκολ δεν τα βάζει ούτε στο… PlayStation.

Tα φώτα είναι σύνηθες να πέφτουν πάνω στους σκόρερ αλλά στο χθεσινό ματς θα ήταν άδικο να μη… φωτιστεί και ο Τιάγκο Σίλβα που στο ντεμπούτο σε ρόλο αντι-Φορτούνη τα πήγε εξαιρετικά δείχνοντας στον Πορτογάλο τεχνικό ότι μπορεί να βασίζεται πάνω του.

Το πιο θρίλερ ματς της αγωνιστικής έγινε στη Ριζούπολη, όπου η ΑΕΚ νίκησε τον Απόλλωνα με 4-3. Και τι δεν είδαμε σε αυτόν τον αγώνα. Δυο ασίστ από τον 17χρονο αριστερό μπακ της ΑΕΚ Μάριο Μιτάι στα ισάριθμα γκολ από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ένα γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία.

Και το σασπένς κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό αφού η ΑΕΚ προηγήθηκε 4-2 στο 89’, ο Απόλλων μείωσε στο 93’ και στο επόμενο λεπτό κέρδισε πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο, αλλά μετά από εξέταση στο VAR δόθηκε οφσάιντ στον Μουνιέ στην αρχή της φάσης!

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου» για τον Παναθηναϊκό, που την ώρα που δρομολογείται (;) το νέο λουξ γήπεδό του στον Βοτανικό, εκείνος επιστρέφει στην παλιά του έδρα, τη Λεωφόρο, όπου σημείωσε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα την πιο καθαρή σε σκορ, 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ωστόσο το σκορ δεν λέει όλη την αλήθεια. Ο ΠΑΣ είχε αρκετές ευκαιρίες κι αν δεν ήταν ο Διούδης να πραγματοποιήσει δύο σωτήριες επεμβάσεις ή το δοκάρι για να σταματήσει την προσπάθεια του Σάλιακα στο 76’, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Όμως με τα «αν» δεν γράφονται οι ιστορίες.

Ο Μπόλονι, που στερεώθηκε στην καρέκλα του, βλέπει με καλό μάτι την παραμονή στη Λεωφόρο. Σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Από το στόμα σας και στου Θεού το αυτί». Τώρα ποιος είναι ο… Θεός σε αυτήν την περίπτωση μόνο ο ίδιος γνωρίζει...

Στη Λάρισα ο ΟΦΗ κατάφερε κάτι που δεν είχε συμβεί στα 17 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος: να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ένας τέτοιος άθλος θα ήταν αμαρτία να μη συνδυαστεί με νίκη. Φρόντισε άθελά του γι’ αυτό ο Σπαρβ με το αυτογκόλ που σημείωσε στο 58’.

Με μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης. Μεταβατικό χαρακτήρισε αυτό το στάδιο ο νέος προπονητής Γιάννης Τάτσης. Την άλλη εβδομάδα όμως τελειώνει ο πρώτος γύρος και αν η ομάδα συνεχίσει έτσι, η κατάσταση σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη.

Ο Νίκος Μελίσσας πήρε τα γάντια του τραυματία Κνετ στον αγώνα με τον Βόλο και ήταν αυτός που κράτησε τον Παναιτωλικό όρθιο στο Πανθεσσαλικό. Μέχρι και πέναλτι του Ουάρντα απέκρουσε για να κρατήσει το πολύτιμο 0-0, ενώ η ομάδα του αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 28’ λόγω αποβολής του Τζανακάκη.