Βαρούχας: Η διαιτησία στο Άρης - ΠΑΟΚ ήταν για γέλια και για τους δύο

Μια από τις χειρότερες διαιτησίες που έχει δει ποτέ χαρακτήρισε αυτή του Ολλανδού, Μπας Νάιχαους και του VAR, Κλέι Ρούπερτι, ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Βαρούχας: Η διαιτησία στο Άρης - ΠΑΟΚ ήταν για γέλια και για τους δύο

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 επισήμανε σοβαρά λάθη, όπως η μη αποβολή του Ντόουγκλας, το πέναλτι που δόθηκε στον Άρη και αυτό που δεν δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις.

«Χειρότερη διαιτησία δεν έξω ξαναδεί, ήταν για να γελάει ο κόσμος. Και για τις δύο ομάδες. Οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τον ερχομό των ξένων. Κι ο ΠΑΟΚ που διαμαρτύρεται τώρα ήταν από τις πρώτες ομάδες που ήθελαν ξένους διαιτητές. Αυτό που έγινε χθες, γιατί μέχρι στιγμής έδειχναν όλοι σεβασμό στους ξένους, ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχε τόσες πολλές φάσεις. Ο κύριος Κλάτενμπεργκ, που διαβάζω πως είναι στο Νιούκαστλ την ώρα που εμείς σκοτωνόμαστε, έφερε έναν Ολλανδό για το VAR που έχει ελάχιστη εμπειρία», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας.

Αναλυτικά η έκθεση για τους διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου:

ΑΕΛ-ΟΦΗ (Κουτσιαύτης): «Μεταξύ πέντε λεπτών ο Γλυνός πήρε μια κίτρινη κάρτα στο 75’ γιατί πήγε με τις τάπες και μετά κακώς δεν δόθηκε η δεύτερη κίτρινη παρότι πέταξε έναν αντίπαλο κάτω».

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (Παπαδόπουλος): «Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, σε μια επίθεση του ΠΑΣ υποδείχτηκε σωστά οφσάιντ από τον βοηθό. Το πέναλτι σωστά καταλογίστηκε και το VAR διόρθωσε την κάρτα και σωστά δόθηκε τελικά κίτρινη αντί για κόκκινη. Μετά το δοκάρι του ΠΑΣ ο Ελευθεριάδης δεν ήταν οφσάιντ».

Λαμία-Ολυμπιακός (Βάτσιος): «Πρέπει να πάρουν κίτρινη και κόκκινη αυτή που φτιάχνουν τα γήπεδα. Δεν μπορεί να βλέπεις τέτοια εικόνα και σε γήπεδα όπως το ΟΑΚΑ. Στο 61’ ο Ραντζέλοβιτς παίζει την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητές δεν βλέπει την παράβαση. Στο 77’ ο Σαραμαντάς παίζει την μπάλα με το χέρι και δεν το υποδεικνύει και ο βοηθός που έχει τη φάση στο πιάτο. Στη φάση με τον Μασούρα αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε οφσάιντ.

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ (Γκορτσίλας): «Ήταν πάρα πολύ καλή η διαιτησία του Γκορτσίλα, που σε ένα τόσο δύσκολο ματς δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Στο 94’ ο Παουλίνιο παίρνει καθαρά την μπάλα με το χέρι και απορώ γιατί διαμαρτύρεται. Το VAR επενέβη και φάνηκε ότι υπήρχε οφσάιντ στην κίνηση του παίκτη του ΠΑΣ».

Βόλος-Παναιτωλικός (Φωτιάς): «Στην αρχή του αγώνα, ο δεύτερος βοηθός έκανε λάθος υπόδειξη σηκώνοντας οφσάιντ σε μια επίθεση του Παναιτωλικού. Ο Ουάρντα πήγε έξυπνα πάνω στον Τζανακάκη και σωστά ο τελευταίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Κακώς δεν δόθηκε ένα πέναλτι στον Βόλο, ενώ σε αυτό που δόθηκε ο Περέα κάνει επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης. Στην εκτέλεση του πέναλτι έπρεπε να δοθεί επανάληψη. Ο βοηθός αυτή τη δουλειά έχει».

Άρης-ΠΑΟΚ (Νάιχαους): «Στο 7’ ο Ντόουγκλας σωστά πήρε κίτρινη για πάτημα σε αντίπαλο στην ποδοκνημική. Στο 55’ ο ίδιος πήγε σκόπιμα, εκτός φάσης, και χτύπησε αντίπαλο. Εδώ και το VAR δεν έκανε σωστή δουλειά, γιατί είναι απευθείας κόκκινη. Στο 59’ ο πρώτος βοηθός σηκώνει οφσάιντ για παίκτη του Άρη που δεν είναι εκτεθειμένος. Δεν υπάρχει πέναλτι στην παράβαση που δίνεται υπέρ του Άρη, γιατί ο Πασχαλάκης βρίσκει την μπάλα με τα χέρια. Ο Νάιχαους ήταν πολύ κακός και στον πειθαρχικό έλεγχο. Στη φάση που μπαίνει ο Τζόλης στην περιοχή του Άρη, στο ξεκίνημα της φάσης αλλά και στη συνέχεια δεν υπάρχει καμία παράβαση στις πτώσεις του παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο VAR έπρεπε να δώσει, πάντως, τη φάση από την αρχή της στον Νάιχαους και όχι μόνο στη δεύτερη πτώση του Τζόλη. Στο 98’ δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ από τον παίκτη του ΠΑΟΚ και ο παίκτης του Άρη που είναι από πίσω έχει απλωμένο το χέρι του. Ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε, ούτε από τον Νάιχαους, ούτε υπήρξε παρέμβαση από τον VAR. Δεν έχει σημασία αν ο διαιτητής σφύριξε μετά. Ο διαιτητής έχει δικαίωμα ακόμη κι όταν έχει σφυρίξει τη λήξη να διορθώσει το λάθος του μέσω του VAR».