Ο Ολυμπιακός ξέρει τι τον περιμένει...

Ο Ολυμπιακός ξέρει από πριν τι τον περιμένει στο παιχνίδι με την Πόρτο, αλλά και στο... Μάντσεστερ, στον αγώνα της Σίτι με την Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός ξέρει τι τον περιμένει...

Για τον Ολυμπιακό μπορεί να μοιάζει αρνητικό και επικίνδυνο, αλλά μπορεί και να αποδειχθεί πολύτιμο και καθοριστικό για την πρόκριση το γεγονός ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανακοίνωσε εκτεταμένο ροτέισον με τη Μαρσέιγ και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ότι η Πόρτο θα μπει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να νικήσει, σαν να μην έχει ήδη προκριθεί. Θεωρητικά η δυσκολία για τον στόχο του Ολυμπιακού αυξάνεται, από τη στιγμή που οι πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα η Μαρσέιγ στο «Έτιχαντ» είναι περισσότερες χάρη στην επιλογή του Πεπ να ξεκουράσει τους παίκτες της Σίτι ενόψει του ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Όπως επίσης και από την πρόθεση της Πόρτο να διεκδικήσει τα… 2,7 εκατομμύρια ευρώ που δίνει η νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς άλλωστε το επόμενο παιχνίδι της είναι με την Τοντέλα για το πορτογαλικό Κύπελλο.

Από την άλλη όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να αποφύγει κάθε κίνδυνο αποπροσανατολισμού. Να μην περιμένει τίποτα από άλλους, παρά μόνον από τον εαυτό του. Να ξέρει ότι η Πόρτο δεν πρόκειται να χαριστεί, όπως επίσης ότι μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να το πράξει. Συνεπώς να είναι υποχρεωμένος να έχει αποκλειστικά το μυαλό και την προσπάθειά του στο δικό του ματς, με προετοιμασία αντιμετώπισης ενός αντιπάλου που θα τα δώσει όλα.

Με ικανότητες να τον εμποδίσει να φτάσει στον στόχο. Διότι, κακά τα ψέματα, η πλήρης και αποφασισμένη Πόρτο είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Είναι μια ομάδα καλύτερη σε γενικές γραμμές από τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα πρέπει να ξεπεράσει προβλήματα απουσιών και κόπωσης και να παίξει στο φουλ. Για τη νίκη και τη συνέχεια της ευρωπαϊκής παρουσίας του, σε μια περίοδο όπου τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά το ποδόσφαιρο της χώρας χρειάζονται απαραιτήτως αυτήν την επιτυχία.

Καλύτερα, συνεπώς, να ξέρει ο Ολυμπιακός τι τον περιμένει στο αυριανό ματς, παρά να ονειροβατεί σε «δώρα» και «βοήθειες» που τουλάχιστον σε ό,τι τον αφορά δεν πρόκειται να υπάρξουν. Να είναι προετοιμασμένος για έναν μεγάλο «τελικό», όπως ήταν ο περσινός με τον Ερυθρό Αστέρα και πριν από δύο χρόνια με τη Μίλαν. Και να έχει πίστη, πείσμα, αποφασιστικότητα και υπομονή, προκειμένου να τα καταφέρει και πάλι. Ειδικά το τελευταίο. Διότι πέρυσι με τους Σέρβους το γκολ ήρθε με το πέναλτι στο τέλος κι ενώ στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος είχε χάσει πέναλτι. Ενώ, πάλι, με τη Μίλαν η διαφορά των δύο τερμάτων που απαιτείτο για την πρόκριση ήρθε επίσης προς το φινάλε.