Ολυμπιακός-Πόρτο: Κίνδυνος ο φορτσάτος Μαρεγκά

Φορτσάτος και με ρεκόρ έρχεται στην Ελλάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό ο Μουσά Μαρεγκά. Ο Αφρικανός κυνηγός της Πόρτο και οι συγκρίσεις του με Φαλκάο, Χουλκ και Τζάκσον Μαρτίνες

Ολυμπιακός-Πόρτο: Κίνδυνος ο φορτσάτος Μαρεγκά

Στην Πόρτο ετοιμάζονται για το ταξίδι στην Ελλάδα και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, έχοντας φροντίσει να τιμήσουν την απόφαση ενός σπουδαίου παλιού επιθετικού τους να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. «Θα είσαι για πάντα δικός μας», ήταν το μήνυμα για τον Κολομβιανό σκόρερ, Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος αποσύρθηκε στα 34 χρόνια του από την ενεργό δράση.

Αλλά έχουν και τον δικό τους τωρινό πρωταγωνιστή στην επίθεση, τον Μουσά Μαρεγκά. Ο κυνηγός από το Μάλι πέτυχε δύο τέρματα στον αγώνα με την Τοντέλα και φιγουράρει σε αφιερώματα των πορτογαλικών ΜΜΕ που τον συγκρίνουν με τους κορυφαίους σκόρερ που έχουν περάσει από την Πόρτο.

Έχει καιρό μπροστά του ο 29χρονος άσος να ανεβάσει τους αριθμούς του, αλλά ήδη έπιασε τον Φαλκάο στα επιτεύγματα στο πρωτάθλημα της χώρας, ενώ είναι στο... κατόπι τόσο του Τζάκσον Μαρτίνες όσο και του Χουλκ.

Συνολικά με τη φανέλα της Πόρτο ο Μαρεγκά (που έχει συνεργαστεί με τον Πέδρο Μαρτίνς και διατηρούν άριστες σχέσεις) έχει πετύχει 65 γκολ. Οι Κολομβιανοί είναι πιο μπροστά στον συνολικό αριθμό, καθώς ο Φαλκάο έχει πετύχει 72 και ο Μαρτίνες 92, ενώ ο Χουλκ είχε βάλει με τους «δράκους» 77 γκολ. Ο Μαρεγκά - που στο Champions League - έχει σκοράρει φέτος μόνο στην εντός έδρας νίκη επί της Μαρσέιγ, έχει μπροστά του καιρό για να τους ξεπεράσει και στην Πορτογαλία εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

Αρκεί να μη συνεχίσει, φυσικά, το βράδυ της Τετάρτης (9/12) στο Φάληρο. Από το επόμενο!