Τα 41α γενέθλια του Λάμπρου Χούτου: Η αξέχαστη ατάκα του Τότι στο ντεμπούτο του με τη Ρόμα (pics)

Mε αφορμή τα 41α γενέθλια του Λάμπρου Χούτου η ιστοσελίδα goal.com έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του και στη φιλία του με τον Φραντσέσκο Τότι.

Τα 41α γενέθλια του Λάμπρου Χούτου: Η αξέχαστη ατάκα του Τότι στο ντεμπούτο του με τη Ρόμα (pics)

Ο Λάμπρος Χούτος γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια στην Αθήνα. Με αφορμή τα γενέθλια του, η ιστοσελίδα goal.com έκανε ένα αφιέρωμα στην καριέρα του.

«Στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, γράφει η ιστοσελίδα, υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που, παρόλο που πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα των νέων, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις σημαντικές προσδοκίες. Μεταξύ αυτών, μια από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις των τελευταίων 30 ετών είναι αναμφίβολα αυτή του Λάμπρου Χούτου».

Στη συνέχεια η ιστοσελίδα, αφού κάνει μια αναδρομή στα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του Χούτου στην Ελλάδα, στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, επικεντρώνεται στα χρόνια που πέρασε στην Ιταλία, εκπαιδευόμενος στο σχολείο της Ρόμα.

«Στα 13 μου, με παρακολουθούσαν οι Conti, Pruzzo και Gildo Giannini, δήλωσε ο Χούτος το 2018 στην ιστοσελίδα της Ρόμα. Η δοκιμή διήρκεσε τρεις ημέρες και με πήραν αμέσως».

Ωστόσο, ο δρόμος προς την επιτυχία ήταν μακρύς. Ο Χούτος έπρεπε να μάθει την ιταλική γλώσσα και να πάει στο σχολείο. Κι ενώ στην προπόνηση όλα πήγαιναν καλά για αυτόν, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το σχολείο.

«Δεν καταλάβαινα τίποτα και βαριόμουνα. Η μόνη χαρά - θα πει σε συνέντευξή του στο" gianlucadimarzio.com "- ήταν για μένα όταν ερχόταν ο Τότι. Αλλά ερχόταν μόνο μία φορά το μήνα».

Μια όμορφη φιλία γεννήθηκε μεταξύ Χούτου και Τότι. Συμπτωματικά ο φίλος του ο Τότι ήταν αυτός που του έδωσε τη θέση του για να κάνει το ντεμπούτο του στις 20 Απριλίου 1996 στον αγώνα με τη Νάπολη του Μπόσκοφ.

Ο Φραντσέσκο τον πλησίασε και, δίνοντας το χέρι στην αλλαγή, του ψιθύρισε: «Κάνε αυτά που μπορείς να κάνεις». Μια φράση που ο Χούτος ουδέποτε ξέχασε στη ζωή του...