Η κλάση και η… παιχτούρα!

Ο Ελ Αραμπί και ο Τζόλης… ξελάσπωσαν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ απέναντι σε Βόλο και Αστέρα αντίστοιχα.

Η κλάση και η… παιχτούρα!

Αγωνιστική που προσφέρεται για πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα είναι η 11η της φετινής Σούπερ Λιγκ, τόσο για την ποιότητα ορισμένων παικτών όσο και για την αγωνιστική φόρμα αλλά και πραγματική δυναμικότητα κάποιων ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα. Και θα ξεκινήσουμε από το 1-2 της κατάταξης, τον νταμπλούχο Ολυμπιακό και τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Αμφότεροι τα βρήκαν σκούρα. Οι μεν Πειραιώτες συνειδητοποίησαν για ποιον λόγο ο Βόλος δεν είχε γνωρίσει ήττα μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός έδρας, οι δε Θεσσαλονικείς υποχρεώθηκαν να παίξουν για περίπου μία ώρα με παίκτη λιγότερο απέναντι στο δεδομένα ποιοτικό σύνολο του Αστέρα Τρίπολης. Και αμφότεροι βρήκαν… σωτήρες στα πρόσωπα των Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Χρήστου Τζόλη.

Φυσικά για τον πρώτο δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ή άγνοια σχετικά με τις δυνατότητές του. Ο Μαροκινός είναι μακράν ο καλύτερος στράικερ της Λίγκας και προχθές απλά μας το υπενθύμισε, καθώς «ξεμπούκωσε» την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να μετατρέψει μια ισορροπημένη αναμέτρηση σε θρίαμβο για τους «ερυθρόλευκους».

Η περίπτωση του Τζόλη είναι μεν διαφορετική, αλλά η ομοιότητά της με αυτήν του Ελ Αραμπί είναι ότι ούτε αυτός ήρθε… ουρανοκατέβατος. Ναι μεν ο πιτσιρικάς δεν διαθέτει την κλάση και την εμπειρία του Μαροκινού, είναι όμως πολύ απλά… παιχτούρα και φροντίζει να το αποδεικνύει τόσο σε επίπεδο εθνικής ομάδας (όπου είναι σταθερά από τους διακριθέντες σε φιλικά και επίσημα) όσο και με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τον οποίο έχει… ξελασπώσει επανειλημμένα φέτος, όπως έκανε και χθες με το υπέροχο γκολ που σημείωσε.

Φεύγουμε από τα ατομικά και περνάμε στα ομαδικά συμπεράσματα, εστιάζοντας αρχικά στην αναμέτρηση του Περιστερίου. Εκεί όπου ο Ατρόμητος απέναντι στον Άρη των δέκα παικτών για περισσότερο από μία ώρα αγώνα και το σκορ 2-0 υπέρ του… κατόρθωσε να μην κερδίσει! Αυτό επιβεβαιώνει μεν τη γενικότερη αστάθεια των «κυανόλευκων» στο φετινό πρωτάθλημα, όμως θα ήταν άδικο να εστιάσουμε σε εκείνους και όχι στον παλικαρίσιο βαθμό που απέσπασε ο Άρης από το πουθενά.

Οι «κίτρινοι» έδειξαν σε ένα ακόμη ματς ότι αν μη τι άλλο διαθέτουν «μέταλλο» και βρίσκουν λύσεις, ακόμα και όταν οι εναλλακτικές (πάγκος) είναι πενιχρές. Και παράλληλα έδωσαν και τη δική τους απάντηση σε όσους πίστευαν ότι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό θα κατέρρεαν, όπως περίπου είχε συμβεί και πέρσι μετά το εκρηκτικό τους ξεκίνημα.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό η εξέλιξη του ματς ήταν ανάλογη της φόρμας που χαρακτηρίζει τις δύο ομάδες εσχάτως. Οι «κιτρινόμαυροι» παραπαίουν, όπως φάνηκε και στην τεσσάρα με «κάτω τα χέρια» από την Μπράγκα, οι δε «πράσινοι» επιβεβαίωσαν αυτό που είδαμε στο β’ μέρος του αγώνα με τον Ολυμπιακό: ότι έχουν βρει χημεία και ρυθμό και η απόδοσή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν… πυροτέχνημα.

Τεράστια νίκη για την 11η αγωνιστική πέτυχε και ο Απόλλων και μάλιστα το κατάφερε μακριά από τη Ριζούπολη, σε μια έδρα όπου δυσκολεύονται παραδοσιακά οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι ότι οι εμφανίσεις της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα δεν συμβάδιζαν με τα αποτελέσματά της.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου παίζει καλή μπάλα και δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Χθες, λοιπόν, ήρθε και το αποτέλεσμα που επιβράβευσε τις προσπάθειες των «κυανόλευκων» και πέρα από βαθμούς τούς δίνει και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

Το αυτό ισχύει και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ύστερα από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα έδειξε να κάνει «κοιλιά», κάτι πάντως που δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές του δυνατότητες. Ναι, η Λαμία είναι από τις πλέον αδύναμες ομάδες της κατηγορίας (και η μία από τις δύο χωρίς τρίποντο μαζί με τον Παναιτωλικό), όμως κάθε νίκη έχει αξία και αναμφίβολα πέρα από τους βαθμούς ο ΠΑΣ χρειαζόταν και μια «ένεση» ψυχολογίας. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στον Γιώργο Παμλίδη, ο οποίος αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, σκοράροντας ξανά για να φτάσει τα τέσσερα γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.