Ινφαντίνο: «Το VAR σίγουρα βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο»

O πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο υποστήριξε πως το VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο.

Ινφαντίνο: «Το VAR σίγουρα βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο»

Πολλές, διαφορετικές και αντικρουόμενες είναι οι απόψεις για το VAR και τη χρήση του και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο θέλησε να καταθέσει την άποψή του, η οποία είναι υπέρ της χρήσης του γιατί όπως είπε βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είπε:

«Ο κανονισμός του οφσάιντ έχει εξελιχθεί τα τελευταία 100 χρόνια και τώρα το συζητάμε ξανά. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο, όχι λόγω του VAR αλλά επειδή θέλουμε να προωθήσουμε το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Άρα, το ερώτημα είναι, αν πρέπει να δώσουμε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο, με τον τρόπο δηλαδή που εξελίχθηκε το οφσάιντ με την πάροδο των ετών. Και σίγουρα θα βοηθούσε αν δεν υπήρχαν άλλα οριακά οφσάιντ. Αυτές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή.

Συνήθως έχουν διαφορετικές απόψεις και απόψεις. Το VAR σίγουρα βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, όχι πριν από 200 χρόνια. Έγιναν ορισμένα λάθη, επειδή πολλοί διαιτητές δεν είχαν ακόμη εμπειρία με την τεχνολογία. Πολλοί από αυτούς τους διαιτητές δεν μεγάλωσαν με το VAR».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας