Ολυμπιακός: Κυνηγάει ρεκόρ 18 ετών!

Αν ο Ολυμπιακός δεν δεχτεί σήμερα (5/12, 19:30) γκολ από τον Βόλο συμπληρώνει 6 εντός έδρας ματς χωρίς παθητικό στο πρωτάθλημα. Η προηγούμενη φορά ήταν το 2002, με Καρεμπέ παίκτη! 

Ολυμπιακός: Κυνηγάει ρεκόρ 18 ετών!

Σημαντική ιδιαιτερότητα για την άμυνα του Ολυμπιακού (την κορυφαία στο ελληνικό πρωτάθλημα και εκ των κορυφαίων της Ευρώπης), έχει το σημερινό (19.30) παιχνίδι με τον Βόλο για την 11η αγωνιστική της Superleague.

Σε περίπτωση που η πειραϊκή ομάδα δεν δεχτεί γκολ συμπληρώνει 6 αγώνες χωρίς παθητικό στα εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Κάτι που έχει να πετύχει από τη σεζόν 2002-03, όταν και πάλι τότε είχε 6 ματς ως γηπεδούχος χωρίς να δεχτεί γκολ.

Πριν από 18 χρόνια δηλαδή, σε μια σεζόν περίεργη για τον Ολυμπιακό με αλλαγές προπονητών στο πρώτο κομμάτι εκείνης της χρονιάς (Λεμονής, Κόλλιας και μετά Κάτανετς που αργότερα έφυγε κι αυτός), με έδρα της ομάδας την Ριζούπολη λόγω της κατασκευής του νέου «Γ. Καραϊσκάκης».

Τότε ο Ολυμπιακός με γκολκίπερ τους Ελευθερόπουλο και Κατεργιαννάκη και με παίκτη ακόμα τον Κριστιάν Καρεμπέ, είχε νικήσει από τα τέλη Αυγούστου κατά σειρά στην έδρα του: την Καλλιθέα 1-0, τον Ακράτητο 4-0, είχε φέρει 0-0 με την Προοδευτική, 6-0 τον Ιωνικό, 7-0 την Παναχαϊκή και 3-0 τον Πανιώνιο. Και το σερί είχε «σπάσει» στις 5 Ιανουαρίου του 2003 με νίκη 2-1 επί του ΠΑΣ.

Εκείνη τη χρονιά που ο Ολυμπιακός είχε κάνει το τρομερό 6-2 με την Λεβερκούζεν στην Ευρώπη, αλλά στη συνέχεια πήρε μόλις ένα πόντο στα άλλα πέντε ματς και είχε αποκλειστεί τερματίζοντας τέταρτος.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ποτέ 6 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να δεχτεί τέρμα! Και πάει να το πετύχει φέτος!

Από την αρχή της σεζόν έχει νικήσει κατά σειρά στο Φάληρο: 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης, 2-0 τον Παναιτωλικό, 4-0 τον Ατρόμητο, 2-0 τον Απόλλωνα και 1-0 τον Παναθηναϊκό. Απέναντι στον Βόλο έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ του 2002 και στις 20 Δεκεμβρίου όταν θα υποδεχτεί την Λάρισα να το καταρρίψει!

Πέρυσι με τον Μαρτίνς είχε τρία ματς χωρίς γκολ με Αστέρα 1-0, Βόλο 5-0, Λαμία 2-0, αλλά τον ΟΦΗ τον είχε νικήσει 2-1. Και στην πρώτη σεζόν του Πορτογάλου νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό, αλλά στο δεύτερο ματς ως γηπεδούχος 2-1 τον Αστέρα.