Ολυμπιακός: Ανατροπές και ανα(ν)τροπές

Από λάθη της διαιτησίας και δικά του ο Ολυμπιακός διεύρυνε το ποσοστό αγώνων του που δεν προφυλάσσει το προβάδισμά του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. 

Ολυμπιακός: Ανατροπές και ανα(ν)τροπές

Για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του και δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα. Κι είναι μεγάλο το δείγμα των αγώνων στην εποχή του Μαρτίνς, με τη διαιτησία σε πολλές περιπτώσεις να παίζει σοβαρό ρόλο (όπως έγινε στο Βελοντρόμ), αλλά και τα δικά του λάθη να τον οδηγούν σε απώλειες που θα μπορούσε να είχε αποφύγει (όπως...επίσης στο Βελοντρόμ).

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ εναντίον της Μαρσέιγ και δεν μπόρεσε ούτε να σώσει την ισοπαλία από το λάθος του Σισέ στο πρώτο πέναλτι και των διαιτητών στο δεύτερο.

Πέρυσι είχε προηγηθεί στον εντός έδρας αγώνα του με την Μπάγερν και τελικά έχασε 3-2, με πιθανό οφσάιντ στο ένα γκολ του Λεβαντόφσκι. Στην Αγγλία με την Τότεναμ είχε μπει μπροστά με δύο γκολ διαφορά και τελικά με μοιραίο τον Μεριά είχε χάσει με 4-2. Με αμφιβολίες για την εγκυρότητα του γκολ από τον Κέιν.

Με τον Ερυθρό Αστέρα πάλι άνοιξε το σκορ και έχασε 3-1, με τον ρέφερι να αποβάλλει με τρομερή αυστηρότητα τον Μπενζιά. Αλλά και πρόπερσι στην Ιταλία, πάλι είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στην Μίλαν και τελικά έχασε 3-1.

Με τη διαιτησία να παίζει μεγάλο ρόλο και σε περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και τελικά έφερε ισοπαλία, όπως στο περσινό 1-1 με την Γουλβς στο Φάληρο. Αλλά και εκεί υπήρξε λάθος δικό του, από την αποβολή του Σεμέδο. Ο Ολυμπιακός είχε βάλει γκολ με δέκα παίκτες και δεν το κράτησε, δεχόμενος το γκόλ από κόντρα σε παίκτη του.

Πάλι είχε προηγηθεί στο ματς με την Ντιναμό Κιέβου και τελικά ισοφαρίστηκε σε 2-2. Ακόμη και με την Μπέρνλι στην Αγγλία ισοφαρίστηκε, αν και εκεί το γκολ δεν έπαιξε ρόλο.

Ο Ολυμπιακός είχε ισοφαριστεί και από την Άρσεναλ προτού βάλει το γκολ της μεγάλης πρόκρισης στο Λονδίνο. Όπως και από την Μίλαν προτού επικρατήσει τελικά με 3-1 σε άλλη μια μεγάλη νίκη-πρόκριση. Ο ίδιος έχει κάνει ανατροπή στη Ρωσία με την Κράσνονταρ. Τα ποσοστά είναι σαφώς εναντίον του. Ενώ και στα ματς που πήρε σημαντικές νίκες, όπως πέρυσι στο 1-0 με τον Ερυθρό Αστέρα και φέτος στο 1-0 με την Μαρσέιγ, τα γκολ είχαν μπει στο τέλος με τους αντίπαλους να μην μπορούν και χρονικά να αντιδράσουν.

Είναι πάρα πολλές οι φορές που ο Ολυμπιακός έχει προδοθεί από διαιτητικά λάθη (με Γουλβς εκτός, με Μπέτις μέσα κ.ο.κ), αλλά είναι επίσης πολλές οι περιπτώσεις που ενώ βάζει πρώτος γκολ δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Κι είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσει να απασχολεί πολύ σοβαρά το κλαμπ και το τεχνικό επιτελείο. Για να διορθωθεί. Διότι με τις διαιτησίες λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Με το αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα πολλά περισσότερα.