La Provence: «Το VAR ο 12ος παίκτης της Μαρσέιγ»! (pic)

Στην Γαλλία ομολογούν ότι το video έσωσε την Μαρσέιγ από την ήττα στο ματς με τον Ολυμπιακό! Και θεωρούν το VAR,  12ο παίκτη της γαλλικής ομάδας.

La Provence: «Το VAR ο 12ος παίκτης της Μαρσέιγ»! (pic)

Ακόμη και σε γαλλικά ΜΜΕ γίνεται λόγος για σωτηρία της Μαρσέιγ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, από τις αποφάσεις που πήραν οι Ισπανοί διαιτητές στο VAR και με τις οποίες υποδείχτηκαν τα δύο πέναλτι με τα οποία η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να επικρατήσει στον αγώνα της Τρίτης (1/12) στο Βελοντρόμ.

Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα La Provence που ασχολείται λεπτομερώς με θέματα της Μαρσέιγ, το video ήταν αυτό που έδωσε τη λύση στη γαλλική ομάδα, η οποία είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση μετά το γκολ του Μαντί Καμαρά και την αδυναμία της να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού και τον Ζοσέ Σα.

Μάλιστα στον τίτλο του άρθρου και στον υπότιτλο αναφέρεται ότι «ο 12ος άνθρωπος για την Μαρσέιγ λεγόταν...VAR. Το video οδήγησε στη διάσωση της Μαρσέιγ δίνοντάς της δύο πέναλτι».

Γενικά στα γαλλικά ΜΜΕ γίνεται μεγάλη αναφορά στη δραστηριότητα του Παγιέτ αλλά και στην ψυχραιμία του να εκτελέσει σωστά τα πέναλτι, προσφέροντας στην Μαρσέιγ τη δυνατότητα να κάνει την πρώτη της νίκη στο Cham[pions League και να ελπίζει με τη βοήθεια της Πόρτο ότι θα μπορέσει να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο. Αλλά ασκείται και κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε η ομάδα του Βίλας Μπόας, η οποία τα... χρειάστηκε από τον Ολυμπιακό και... χρειάστηκε τις αποφάσεις της διαιτησίας για να μπορέσει να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στη νίκη.