Ένταση Ροκάκη - Λεουτσάκου στο ΔΣ της SL2: «Εγώ Ολυμπιακός, εσύ ΑΕΚ»

Η ένταση ανάμεσα σε Λεουτσάκο και Ροκάκη στο ΔΣ της Super League 2, τα 4,3 εκατ. ευρώ της ΕΡΤ και η συμφωνία χορηγίας με στοιχηματική εταιρεία.

Ένταση Ροκάκη - Λεουτσάκου στο ΔΣ της SL2: «Εγώ Ολυμπιακός, εσύ ΑΕΚ»

Η έναρξη της Super League 2 και η υπογραφή παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ ήταν τα θέματα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (01/12). Ωστόσο, η πρώτη απόφαση που ανακοινώθηκε ήταν η ομόφωνη στήριξη στον Λεωνίδα Λεουτσάκο και το προεδρείο.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας έκανε λόγο για «πόλεμο» που δέχεται από ΜΜΕ της Αθήνας το τελευταίο διάστημα, αφού δέχεται την κριτική, αλλά όχι να θίγουν τον ίδιο και το επάγγελμά του. Αρχικά οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρόεδρο των Χανίων, Αντώνη Ροκάκη. «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, εσύ ΑΕΚ», είπε ο τελευταίος στον Λεουτσάκο και τότε ο πρόεδρος της λίγκας του απάντησε: «Εγώ είμαι γέννημα - θρέμμα Ολυμπιακός».

Σε ό,τι αφορά στα επιπλέον έσοδα ύψους 1 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ότι θα έφερνε μέσω ΕΡΤ ο Ροκάκης, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι: «Το πάλεψα για 1 εκατ. ευρώ, αλλά κατάφερα 300 χιλιάδες παραπάνω». Ωστόσο, όπως ειπώθηκε από το προεδρείο, από το προηγούμενο συμβούλιο υπήρχε η ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Τηλεόρασης, Γιώργο Γαμπρίτσο ότι το συμβόλαιο θα είναι ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή, λοιπόν, που αποτελείται από το προεδρείο και τις ΠΑΕ Ξάνθη, Βέροια, Χανιά θα κληθεί να υπογράψει με την ΕΡΤ και όχι, φυσικά, να διαπραγματευτεί. Εξάλλου, η άποψη της πλειοψηφίας ήταν ότι πρέπει επιτέλους να κλείσει το θέμα του τηλεοπτικού. Ακόμα και ο Γιώργος Μπάρλος της Παναχαϊκής είπε: «Να τελειώνουμε. Να υπογράψουμε και να προχωρήσουμε».

Στην τηλεδιάσκεψη ανακοινώθηκε, επίσης, ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί διετής συμφωνία με στοιχηματική εταιρεία για τη χορηγία του πρωταθλήματος, ενώ δεν έγινε λόγος για τροποποίηση της προκήρυξης. Την Τετάρτη (02/12), άλλωστε, άπαντες περιμένουν να δουν «πράσινο φως» από την επιτροπή λοιμωξιολόγων στο αίτημα για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις. Αναλόγως των εξελίξεων δεν αποκλείεται να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

πηγή: flnews.gr