Ο ένας (Ολυμπιακός) μπαίνει Europa, ο άλλος (Μανθάνο)... Μπένι Χιλ

Είχε τύχη η Μαρσέιγ, αλλά δεν έχει τύχη. Θα περάσει ο Ολυμπιακός στο Europa League. Ό,τι κι αν βλέπουν οι VAR, όσο κι αν άρχισε το παρακαλετό ο Βίλας Μπόας. 

Ο ένας (Ολυμπιακός) μπαίνει Europa, ο άλλος (Μανθάνο)... Μπένι Χιλ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει το πρώτο ημίχρονο που έκανε στο «Βελοντρόμ». Θα του χρειαστεί για τη συνέχεια της σεζόν στην Ευρώπη.

Θα του χρειαστεί στο ματς με την Πόρτο για να νικήσει και να έχει το κεφάλι του ήσυχο (όπως θα μπορούσε να το είχε από τώρα).

Θα του χρειαστεί και στη συνέχεια του Europa League γιατί δεν είναι απλό για την Μαρσέιγ να πάρει ισοπαλία στο Μάντσεστερ και να περιμένει το δώρο της Πόρτο στο «Καραϊσκάκης», όπως άρχισε το παρακαλετό ήδη ο Αντρέ Βίλας Μπόας.

Αν είδατε το ματς της Μαρσέιγ με τον Ολυμπιακό, θα καταλάβατε γιατί δεν είναι απλό να μη χάσει η Μαρσέιγ από την αδιάφορη Σίτι στο Etihad. Κι αν είδατε τα στιγμιότυπα από το Πόρτο-Σίτι, θα καταλάβατε ότι ο Γκουαρντιόλα δεν αδιαφορεί σε τίποτα ακόμη κι αν είναι όλα τελειωμένα υπέρ του. Και γκολ έβαλε η Σίτι που δεν μέτρησε από το VAR για οφσάιντ μια... ώρα πριν και φάσεις έκανε και πίεση στην Πόρτο άσκησε και κανονικά έπαιξε. Όπως θα κάνει και με την Μαρσέιγ.

Ο δε Ολυμπιακός του πρώτου μέρους μπορεί φυσικά να νικήσει την Πόρτο και να πάει και πάλι Φλεβάρη στην Ευρώπη. Κι ας μην χαρούν κάποιοι που πανηγύριζαν μετά το ματς γιατί η Μαρσέιγ νίκησε μετά από 13 ματς στην Ευρώπη. Για Έλληνες λέω, όχι για Γάλλους!

Ο διαιτητής του αγώνα, αυτός ο Χιλ Μανθάνο, ήταν...Μπένι Χιλ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πέναλτι που αφελώς έκανε ο Σισέ ούτε αυτός είδε τι έγινε την ώρα του αγώνα. Το VAR δεν το είδε ούτε στο ριπλέι! Και το αποφάσισε τελικά ο ρέφερι βλέποντας ο ίδιος τη φάση.

Στο χέρι του Ραφίνια, είδε την παράβαση εκτός περιοχής και σφύριξε το φάουλ. Μετά του είπαν πέναλτι. Αμέσως! Και δεν του ζήτησαν καν να πάει να το δει. Μιλάμε για κωμωδία. Όπως και στο τέλος με τα τραγελαφικά να μη δίνουν μπάλες στον αντίπαλο για να επαναφέρει γρήγορα, κάτι που θα γινόταν στη Νίκαια παλιά. Όχι στη Νίκαια της Γαλλίας, τη δική μας. Όχι σε Champions League, σε τοπικά ντέρμπι. Ο τέταρτός, Ιταλός ήταν αυτός, χαμπάρι δεν έπαιρνε. Ο δε Μπένι Χιλ συνέχιζε να τα χει χαμένα στο τέλος. Σφύριζε διαρκώς, έκοβε το παιχνίδι, δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να επιτεθεί. Στη δε φάση που ο Μανταντά κάνει έξοδο και κοπανάει το κεφάλι του Ελ Αραμπί, δεν ήξεραν τι είχαν δώσει. Οφσάιντ είδε ο βοηθός (!) φάουλ επιθετικό μάλλον αποφάσισε ο διαιτητής, παράνοια...

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός; Να ασχοληθεί με τα δικά του λάθη και μόνο. Για το ότι δεν μπόρεσε μετά το φοβερό γκολ του Καμαρά (από την μπαλιά του έξοχου Βρουσάι και την κούρσα του κορυφαίου Φορτούνη) να απειλήσει για ένα δεύτερο τέρμα, βλέποντας ότι η Μαρσέιγ τα είχε χαμένα. Και για το γεγονός ότι αποσυντονίστηκε με τα πέναλτι στην επανάληψη και δεν κατάφερε να κάνει ό,τι είχε πετύχει στο πρώτο 45λεπτο. Παρόλο που δεν είχε παίκτες-κλειδιά στην καλύτερα μέρα τους, όπως ο Ελ Αραμπί που δεν του βγήκε τίποτα στο ματς, θα μπορούσε να το πάρει το παιχνίδι προτού ο Μπένι Χιλ σφύριζε τα πέναλτι το ένα μετά το άλλο.

Κρίμα και για τον Σισέ που ενώ στο πρώτο ημίχρονο καθάρισε τα πάντα, δεν περνούσε τίποτα, ήταν εκπληκτικός, στην επανάληψη βγήκε... άλλος. Δεν ήταν μόνο το αφελές πέναλτι. Ούτε ότι έχασε φυσικά την ευκαιρία στο τέλος. Έκανε κι άλλα λάθη, όπως ένα φάουλ που είχε κερδίσει στη σέντρα και αντί να παίξει την μπάλα πήγε να σουτάρει απευθείας για να αιφνιδιάσει τον Μανταντά.

Γκρίνια και εκνευρισμός πρέπει να τελειώσουν άμεσα. Δίκιο, άδικο, δεν έχει σημασία. Φρεσκάρισμα με τον Βόλο και νίκη με Πόρτο. Που κι αυτή φυσικά δεν πρόκειται να είναι αδιάφορη στις 9 του μηνός, ασχέτως με το ότι αυτή η Μαρσέιγ αυτή τη Σίτι δεν μπορεί να την κοντράρει με τίποτα.