Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ: Κρύο, καιρός για τρίο...

Ο Ολυμπιακός έριξε τον Άρη από τον κορυφή και οι «Big 3» (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) ξανάσμιξαν στα ψηλά της βαθμολογίας μετά τη 10η αγωνιστική. Έρχεται κρύο, καιρός για τρίο... Γράφει ο Κώστας Χαλέμος

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ: Κρύο, καιρός για τρίο...

Με τον Φορτούνη δημιουργό και τον Μπουχαλάκη εκτελεστή ο Ολυμπιακός εκτόπισε (1-2) τον Άρη και στρογγυλοκάθισε μόνος στην κορυφή. Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Κώστας και ο Ανδρέας ήταν σε αυτόν τον αγώνα οι μοναδικοί Έλληνες στην ενδεκάδα του Μαρτίνς.

Και οι δύο πέρασαν δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα, αλλά έκλεισαν αυτιά και μάτια κι άφησαν την μπάλα να μιλήσει για λογαριασμό τους στο γήπεδο. Γιατί η μπάλα δεν είναι πάντα «πόρνη», όπως την είχε πει ο Ίβιτσα Όσιμ κατά το πέρασμά του από την Ελλάδα. Εκτιμά όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και αργά ή γρήγορα βρίσκει τον τρόπο για να τους ανταμείψει.

Αυτό να το βλέπει ο Βρουσάι και να κάνει υπομονή, γιατί είναι σίγουρο ότι θα έρθει και η δική του σειρά. Ο Μαρτίνς δεν είναι στραβός, μάτια έχει και βλέπει ότι ο 22χρονος εξτρέμ ξέρει καντάρια μπάλα και όταν του δίνεται η ευκαιρία τα βγάζει στο τερέν, όπως έκανε το Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με εκείνο το σλάλομ στο τέλος του αγώνα, που θύμισε λίγο από τον διάσημο μακαρίτη των ημερών.

Ο Άρης καλά τα πήγε μέχρι εδώ. Τον βοήθησε και το πρόγραμμα που ήταν ευνοϊκό, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Έχει καλή ομάδα, αλλά θα χρειαστεί να δείξει χαρακτήρα για να παραμείνει στα ψηλά της βαθμολογίας.

H Λαμία δεν είναι… Αϊντχόφεν για να γυρίσει το ματς και ο ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε 0-2, έφυγε από την πόλη με τους τρεις βαθμούς. Η Λαμία, που τώρα αγνοεί τη νίκη στους 14 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, θα μπορούσε ίσως να διεκδικήσει κάτι από το ματς, αν ο διαιτητής Μανούχος δεν χάριζε στο 55’ την κόκκινη κάρτα στον Χρήστο Τζόλη που κλότσησε τον Σκόνδρα.

Ο,τι δεν έκανε ο διαιτητής το έκανε ο... Πάμπλο Γκαρσία που έβγαλε τον 19χρονο φορ και έβαλε στη θέση του τον Βιεϊρίνια, ο οποίος λίγο αργότερα θυμήθηκε την τέχνη του και με ένα αριστοτεχνικά εκτελεσμένο φάουλ σφράγισε τη νίκη που έφερε τον ΠΑΟΚ μόνο στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Τα σπασμένα της Ζόρια πλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είδε το αήττητο σερί των 13 αγώνων στην έδρα του να παίρνει τέλος (1-2) από τη φιλοξενούμενη ΑΕΚ. Η ομάδα του Καρέρα έκανε τα εύκολα δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο, όταν κατάφερε να δεχθεί γκολ στη μοναδική αξιόλογη επίθεση του Αστέρα, αλλά στην επανάληψη με γκολάρα του Ανσαριφάρντ έγινε ξανά κύρια της τύχης της. Mε το γκολ που σημείωσε ο Μπαράλες έφτασε τα 6 και οδηγεί πλέον την κούρσα των σκόρερ, έχοντας πίσω του τους Ελ Αραμπί και Σφιντέρσκι, που έμειναν «άκαπνοι» αυτή την αγωνιστική.

Aφού εντέλει βρήκε γήπεδο, «βρήκε» και μια καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός που νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ τον Παναιτωλικό. Ο ουραγός του πρωταθλήματος προσφερόταν για ένα νέο ξεκίνημα και οι «πράσινοι» δεν έχασαν ευκαιρία. Με τον Βιγιαφάνιες για πρώτη φορά βασικό, σημείωσαν πέντε γκολ, αλλά στον πίνακα γράφτηκαν μόνο τα δύο, αφού τα υπόλοιπα ακυρώθηκαν (σωστά) από το VAR. Ο Παναιτωλικός σκόραρε με πέναλτι στο φινάλε. Τέσσερα γκολ έχει στο ενεργητικό του στο πρωτάθλημα, όλα από στατικές φάσεις!

Από τον Μάρτιο είχε να νικήσει στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ και τα κατάφερε χθες με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1). Η ωραιότερη στιγμή του αγώνα καταγράφηκε όταν ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Χουάν Άνχελ Νέιρα έτρεξε στο πανό για τον Μαραντόνα που ήταν αναρτημένο στην εξέδρα και του αφιέρωσε το νικητήριο γκολ που σημείωσε με χτύπημα πέναλτι.

Στον αγώνα με τον Ατρόμητο η Λάρισα επέστρεψε στην έδρα της μετά από 40 μέρες. Αυτή τη φορά είχε τον Γιάννη Τάτση στον πάγκο της, ο οποίος στο ντεμπούτο του κατάφερε κάτι που δεν μπόρεσε ο προκάτοχός του (Γρηγορίου). Να κρατήσει ανέπαφη την εστία. Το 0-0 δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά «στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι...».