Η εμπλοκή της Σπόρτινγκ με τον Ρέις και ο Ολυμπιακός

Ο Ματέους Ρέις παραμένει στο κάδρο για τον Ολυμπιακό με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο να έχει εμπλακεί σοβαρά στην υπόθεση.

Η εμπλοκή της Σπόρτινγκ με τον Ρέις και ο Ολυμπιακός

Κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να αποκτήσει τον Ματέους Ρέις από τη Ρίο Άβε. Οι Πειραιώτες δεν βρήκαν άκρη με την πορτογαλική ομάδα και παρά τις πιέσεις του παίκτη η μεταγραφή δεν έγινε. Ο 25χρονος μπακ έμεινε στη Ρίο Άβε και από τον Σεπτέμβριο προπονείται με τη δεύτερη ομάδα της.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν εγκαταλείπει τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Ματέους Ρέις βρίσκεται πάντα στο κάδρο για την ομάδα του Πειραιά και ειδικά ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Ρούμπεν Βινάγκρε μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, ενώ ακόμη και για το παιχνίδι με τον Άρη έμεινε και πάλι εκτός αποστολής.

Είναι δεδομένο ότι ο παίκτης θέλει να φύγει από τη Ρίο Άβε, αλλά από την άλλη είναι δεδομένο ότι και η ομάδα του δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει τόσο απλά. Τον Σεπτέμβριο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον ποδοσφαιριστή έναντι 2 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και το θέμα είναι αν η Ρίο Άβε σκοπεύει να τον χάσει ως ελεύθερο ή θα προτιμήσει να βάλει έστω ένα μικρό ποσό στο ταμείο της.

Στην Πορτογαλία τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για σοβαρή εμπλοκή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ιβηρική τα "λιοντάρια" διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τη Ρίο Άβε και έχουν σοβαρές πιθανότητες να κλείσουν τη συμφωνία για τον ποδοσφαιριστή. Λέγεται μάλιστα ότι προσφέρουν στη Ρίο Άβε 1,5 εκατ. ευρώ για τον Ματέους Ρέις, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.