Το Ολυμπιακός-Σίτι και ο… ΣAντος!

Δεν έγινε σοφότερος ο Φερνάντο Σάντος από το ματς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι, όμως είδε εκτός από τους στόπερ του, τον Σεμέδο και έναν γκολκίπερ τον Σα που πρέπει ξανά να υπολογίζει.

 Το Ολυμπιακός-Σίτι και ο… ΣAντος!

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι ο Φερνάντο Σάντος. Και το καλό για τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό ήταν ότι το Μαρσέιγ-Πόρτο έγινε αργότερα, οπότε μπόρεσε να δει και τους διεθνείς που έχει από την πρωταθλήτρια της χώρας του. Αλλά στον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης», ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είχε την ευκαιρία να εξακριβώσει πολλά και να μάθει κι άλλα που θα του φανούν χρήσιμα για τη συνέχεια.

Τι είδε ο Σάντος; Προφανώς ότι δικαίως μπορεί να θεωρεί τον Ζοάο Κανσέλο ως τον παίκτη που έχει τη δυνατότητα να «καπαρώσει» τη θέση του βασικού δεξιού μπακ για την ομάδα του. Ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλες φυσικές δυνάμεις, με διαρκή τρεξίματα και με ικανότητα ανασταλτικής και δημιουργικής προσφοράς. Στις περισσότερες επιθέσεις της αγγλικής ομάδας, ο Κανσέλο ήταν μέσα. Ειδικά στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο που είχε την ευκαιρία να τσεκάρει ο Σάντος ήταν ότι το δίδυμο Ντίας-Σεμέδο που χρησιμοποίησε στο πρόσφατο παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Κροατία στο Σπλιτ είναι εντελώς αξιόπιστο. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε τόσο πολλή δουλειά, αλλά όποτε χρειάστηκε έδωσε λύσεις, έστω κι αν δεν βγήκε τόσο πολύ μπροστά για να έχει ευκαιρίες να σκοράρει όπως έκανε (δύο φορές μάλιστα) απέναντι στους Κροάτες. Από την πλευρά του ο Σεμέδο είχε πάρα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας κόντρα στους κυνηγούς της Σίτι, πήρε ηγετικό ρόλο στην αμυντικά τριάδα του Μαρτίνς και παρόλο που ήταν ανθρωπίνως αδύνατο με τέτοια πίεση να αποφύγει κάποια λάθη, τις περισσότερες φορές ήταν άκρως αποτελεσματικός.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν χρειαζόταν αυτό το ματς για να καταλάβει πόσο μεγάλος παίκτης και πολύτιμος για τα σχέδιά του είναι ο Μπερνάρντο Σίλβα. Έτρεχε αδιάκοπα, δημιουργούσε διαρκώς, προκαλούσε τεράστιους πονοκεφάλους στην άμυνα του Ολυμπιακού με την ταχύτητα και την τεχνική του. Αλλά όλα αυτά ο Σάντος τα ξέρει. Όπως ξέρει και ότι ο Πέπε έχει ακόμη δρόμο.

Αυτό που συνειδητοποίησε ξανά είναι ότι στη διάθεσή του υπάρχει κι ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας, ο οποίος ακόμη κι αν δεν είναι για βασικός καθώς η εμπιστοσύνη στον Ρουί Πατρίτσιο φτάνει στο όριο του απόλυτου για τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό (δεν βγαίνει ποτέ ο γκολκίπερ της Γουλβς), αξίζει σίγουρα να επιστρέψει στις επιλογές για τους επόμενους αγώνες. Κι αυτό που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι, τις αποκρούσεις που έκανε και την προσωπικότητα που είχε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είναι ότι ο Ζοσέ Σα θα επιστρέψει άμεσα στην Εθνική Πορτογαλίας…