Αμάραντος (ΠΑΣ Πρέβεζα) στο ΦΩΣ: «Ήταν λάθος που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής»

Αποκαλυπτική συνέντευξη με τον γνωστό παράγοντα της Πρέβεζας, Τάσο Αμάραντο, που μιλά για την υγειονομική κρίση, τη διακοπή του πρωταθλήματος και την τύχη των ερασιτεχνικών ομάδων της περιφέρειας.

Αμάραντος (ΠΑΣ Πρέβεζα) στο ΦΩΣ: «Ήταν λάθος που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής»

Στην επαρχία υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν όλες τις δουλειές σε μια ομάδα. Χωρίς το δικό τους μεράκι δεν θα μπορούσαν να σταθούν οι ερασιτεχνικές ομάδες. Εκεί δεν υπάρχουν εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγάλοι χορηγοί, τηλεοπτικά δικαιώματα, παρά μόνο η φλόγα κάποιων ρομαντικών ανθρώπων που με προσωπική εργασία κρατούν όρθια τα λάβαρα των ομάδων τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Τάσος Αμάραντος στην Πρέβεζα.

Τα τελευταία 25 χρόνια ήταν μέλος των περισσότερων διοικήσεων της τοπικής ομάδας, διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος, όπως και στην περσινή χρονιά. Φέτος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΣ Πρέβεζα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, επειδή έχει σπουδάσει φυσικοθεραπευτής, δεν λείπει από τους αγώνες για να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και να βοηθά τους παίκτες να ξεπεράσουν τραυματισμούς. Τον Τάσο Αμάραντο, που είναι σημαίνον πρόσωπο, με ιστορία στην Πρέβεζα, φιλοξενούμε σήμερα στο «ΦΩΣ», σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Θίγει σημαντικά θέματα της καθημερινότητας και της ποδοσφαιρικής ζωής. Τονίζει ότι κακώς η ΕΠΟ ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στις 18 Οκτωβρίου, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι έρχεται δεύτερο κύμα πανδημίας. Σημειώνει ότι χωρίς λόγο δεκάδες ομάδες ξόδεψαν χρήματα, έκαναν μεταγραφές και προετοιμασία, για να παίξουν μόνο λίγους αγώνες. Προβλέπει ότι έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση με την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, είναι δύσκολο να ξαναρχίσουν οι αγώνες, και αν αρχίσουν, πολλές ομάδες δεν θα συνεχίσουν, καθώς είναι δύσκολο να μαζέψουν πάλι τους παίκτες. Επικαλούμενος και τις επιστημονικές γνώσεις που έχει ως φυσικοθεραπευτής, ο κ. Αμάραντος σημειώνει ότι αν τα πρωταθλήματα ξαναρχίσουν μετά τα Χριστούγεννα, οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν πρώτα έναν μήνα προετοιμασία. Στη Γ’ Εθνική λίγες θα αντέξουν για να συνεχίσουν. Επίσης, μας λέει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την Ιστορία του ΠΑΣ Πρέβεζα, τους παίκτες που ανέδειξε, τους προπονητές που άφησαν την προσωπική σφραγίδα τους και τον σχεδιασμό που υπάρχει για την επιβίωση της ιστορικής ομάδας.

Πώς τα πάτε με την καραντίνα στην Πρέβεζα;

Η περιοχή δεν είχε πολλά κρούσματα, αλλά γενικά ο κόσμος φοβάται και προσπαθεί να προφυλαχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Χρειάζεται προσοχή. Εγώ ως φυσικοθεραπευτής, που έχω εξειδίκευση στην εντατική και δουλεύω με ασθενείς με τραχειοσωλήνες, γνωρίζω κάτι παραπάνω και λέω στον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας και να μην το παίρνει αψήφιστα με την πανδημία του κορονοϊού. Πιστεύω ότι με τα εμβόλια και τα φάρμακα που θα έρθουν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Από τα μέτρα που είναι σε εφαρμογή, ποιοι κλάδοι έχουν πληγεί περισσότερο στην Πρέβεζα;

Η Πρέβεζα δουλεύει περισσότερο με Έλληνες, υπάρχει εσωτερικός τουρισμός. Το καλοκαίρι είχε καλή κίνηση, είχε επισκέπτες. Με τις μαρίνες που υπάρχουν στην Πρέβεζα και απέναντι στο Άκτιο έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερο ρεύμα. Όσοι ασχολούνται με τα ιστιοπλοϊκά καραβάκια έπαθαν ζημιά, όπως και η εστίαση που πληρώνει το μεγάλο κόστος κάθε φορά που γίνεται λοκντάουν. Πριν από την πρώτη καραντίνα είχε παρατηρηθεί ανοικοδόμηση, ξεκίνησαν να χτίζονται σπίτια. Όλα αυτά τώρα έμειναν πίσω.

Σε καραντίνα και η ομάδα, ο ΠΑΣ Πρέβεζα. Έτσι δεν είναι;

Ναι, ό,τι προβλέπεται από τα μέτρα εμείς το εφαρμόσαμε. Οι παίκτες πήραν ένα πρόγραμμα από τον προπονητή Άγγελο Μπέκα για να γυμνάζονται ατομικά. Το ερώτημα είναι αν ξεκινήσει εκ νέου και πότε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πώς θα είναι τότε οι ομάδες. Αν ποτέ επανεκκινήσει το πρωτάθλημα, εκτιμώ ότι θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν και θα αποσυρθούν. Αφού ήξεραν στην ΕΠΟ ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας, γιατί ξεκίνησαν το πρωτάθλημα; Δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει. Μπήκαν οι ομάδες σε έξοδα και σε μια διαδικασία που δεν ξέρει κανείς τι θα βγάλει.

«Είχα προειδοποιήσει να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Ενδιαφέροντα αυτά που μας λέτε.

Το καλοκαίρι έγραψα ένα υπόμνημα, ίδιες θέσεις είχαν και οι ομάδες του τρίτου ομίλου. Θέσαμε τους προβληματισμούς για το αν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αφού οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για νέο κύμα του ιού. Έλεγα λοιπόν τότε ότι δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Έβαλαν τις ομάδες σε μια διαδικασία να ξεκινήσουν προετοιμασία από τον Ιούλιο ξοδεύοντας κάποιες χιλιάδες και ιδού το αποτέλεσμα. Ήμουν σίγουρος ότι θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Πηγαίναμε και παίζαμε με όχι σοβαρά υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς ράπιντ τεστ, χωρίς μέτρα προστασίας. Μόνο με θερμομέτρηση στην πόρτα. Αυτό έθετε σε κίνδυνο μια πολύ μεγάλη ανθρώπινη κοινότητα, όπως ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, γιατρούς αγώνα, αστυνομικούς, φροντιστές. Επίσης, οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν μπορούν να επιβιώσουν αν δεν έχουν έσοδα από εισιτήρια. Πόσο θα αντέξουν οι παράγοντες για να καλύπτουν από την τσέπη τους τα έξοδα; Εγώ ματώνω 23 χρόνια οικονομικά για τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και οι χορηγίες, αφού από την υγειονομική κρίση και τα λοκντάουν έχει κλονιστεί η αγορά. Εμείς δεν πήραμε φέτος ούτε μία χορηγία. Ούτε εισιτήρια διαρκείας βγάλαμε. Τι να λέγαμε στον κόσμο, αγοράστε εισιτήρια χωρίς να μπορεί να έρθει στο γήπεδο λόγω της απαγόρευσης;

Η ΕΠΟ δεν τα ζύγισε όλα αυτά που μας λέτε;

Δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήταν λάθος αυτό που έγινε. Εμείς από το καλοκαίρι διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας. Μη βάζεις τις ομάδες σε μια διαδικασία χωρίς να ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εμείς στον ΠΑΣ Πρέβεζα ξοδέψαμε μέχρι τώρα 40.000 ευρώ χωρίς κανένα έσοδο. Αν το πρωτάθλημα δεν συνεχιστεί, που προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα συνεχιστεί, όλα αυτά πάνε χαμένα. Αν πάλι συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο στις ομάδες να ξαναμαζέψουν τους παίκτες και να ξεκινήσουν πάλι προετοιμασία. Πριν από τα Χριστούγεννα αποκλείεται να έχουμε αγώνες. Αν αποφασίσουν από το νέο έτος και μετά να αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα, οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε έναν μήνα προετοιμασία. Έχω σπουδάσει φυσικοθεραπευτής, είμαι τόσα χρόνια στο επάγγελμα, ξέρω τι λέω. Μετά από δύο με δυόμισι μήνες καραντίνα, χωρίς προετοιμασία, θα είναι εγκληματικό να βάλεις τους παίκτες να αγωνιστούν.

«Οι ομάδες θα χρειαστεί να κάνουν πάλι προετοιμασία»

Αν υποθέσουμε ότι τον Γενάρη θα μπορέσουν να γίνουν αγώνες, πόσος χρόνος προετοιμασίας θα χρειαστεί;

Τουλάχιστον 40 ημέρες. Οι παίκτες έκαναν κανονικά προετοιμασία το καλοκαίρι, ξεκίνησαν τους αγώνες, με την καραντίνα αδρανοποιήθηκαν και μετά θα χρειαστεί να ξανακάνουν προετοιμασία. Πώς θα βγει αυτό το φορτίο; Η ατομική προπόνηση δεν καλύπτει κάποια στάνταρ που πρέπει να υπάρχουν για να γίνουν αγώνες. Είδατε το καλοκαίρι στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, σε Γερμανία και Αγγλία, όταν ξεκίνησαν μετά την ανοιξιάτικη καραντίνα, καίτοι έκαναν μίνι προετοιμασία, είχαν πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς. Σημείωσε και κάτι άλλο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2021 πολλοί αθλητές υψηλού επιπέδου δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν, γιατί φορμαρίστηκαν για να είναι έτοιμοι για το καλοκαίρι του 2020, έτος στο οποίο θα έπρεπε να γίνει η Ολυμπιάδα, και το 2021 θα υπάρξει ντεφορμάρισμα.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Πρέβεζα κάνουν ατομικό πρόγραμμα;

Ναι, πήραν πρόγραμμα από τον προπονητή Άγγελο Μπέκα και τον γυμναστή Άγγελο Ζήση. Γυμνάζονται μόνοι τους. Άντε να πάει κάποιος να τρέξει, να κάνει λίγα βάρη και κοιλιακούς. Για μένα αυτό δεν λέει τίποτα.

Οι παίκτες που έχετε από μεταγραφές γύρισαν στα σπίτια τους ή έμειναν στην Πρέβεζα;

Εμείς πήραμε το καλοκαίρι τρεις ξένους ποδοσφαιριστές, έναν Γάλλο, ένα Αργεντινό και έναν Πορτογάλο. Αυτοί γύρισαν στις πατρίδες τους. Θα μπορέσουν να έρθουν πάλι αυτοί οι παίκτες; Είπα και πριν ότι πολλές ομάδες δεν θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα, ασχέτως αν δήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν μέρος μέχρι τη διακοπή. Πώς να κάνουν προετοιμασία και πώς να βρουν χρήματα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις για τη συνέχεια; Στη δική μας ομάδα ευτυχώς έχουμε πολλούς παίκτες από τις γύρω περιοχές. Υπάρχουν άλλες ομάδες που έριξαν πολλά λεφτά στις μεταγραφές, όπως ο Αχέρων Καναλακίου για παράδειγμα που έκανε προγραμματισμό για να ανέβει κατηγορία. Αυτοί οι άνθρωποι πώς θα καλύψουν τις υποχρεώσεις;

«Έγιναν εγκλήματα από την ΕΠΟ»

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα με ποιον στόχο ξεκίνησε το πρωτάθλημα;

Είναι ιστορική ομάδα και πάντα στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία. Στο φετινό πρωτάθλημα θέλουμε να διασφαλίσουμε αρχικά την παραμονή και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο έρθει. Έτσι όπως είναι τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής, να υποβιβάζονται οι 8 από τις 14 ομάδες, πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να παραμείνεις στην κατηγορία. Ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, κάναμε δύο νίκες, έχοντας και αγώνα λιγότερο, γιατί δεν παίξαμε με την Καλλιθέα Καστοριάς, καθώς σε εκείνη την περιοχή είχαν ξεκινήσει νωρίτερα τα περιοριστικά μέτρα. Διαβάζω δηλώσεις παραγόντων της ΕΠΟ ότι έκαναν λάθη για τη Γ’ Εθνική. Δεν είναι λάθη, αλλά εγκλήματα. Πρέπει να συνδιαλέγονται και να ακούν τους παράγοντες των ομάδων, που ξέρουν καλύτερα από αυτούς τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Αν δεν υπήρχαν παράγοντες όπως εγώ, ο Τριάντος, ο Κατσίλας που είναι ο πρόεδρός μας, ο Λουκούμης στο Καναλάκι, ο Καραγιάννης στη Λευκάδα, ο Βαγενάς, ο Μαυρογιώργος στην Άρτα και πολλοί άλλοι, δεν θα υπήρχε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Πόσα χρόνια ασχολείστε με την ομάδα;

Είμαι κοντά στον ΠΑΣ Πρέβεζα τα τελευταία 26 χρόνια, ως παράγοντας και ως φυσικοθεραπευτής. Πέρσι ήμουν πρόεδρος στην ομάδα, φέτος είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Διετέλεσα και παλιότερα πρόεδρος. Στη διοίκηση της ομάδας ήταν παλιότερα ο πατέρας μου, ενώ και ο αδελφός μου είναι προπονητής.

«Η Πρέβεζα έβγαλε σπουδαίους παίκτες»

Ποιες είναι οι παιδικές εικόνες που έχετε;

Δεν πρόλαβα λόγω ηλικίας τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’60 και του ’70 που έπαιξε στη Γ’ Εθνική. Θυμάμαι τον Φόρο Παπαδιώτη, τον Βαγγέλη Γκαρτζονίκα από την παλιά φρουρά, τον Λάμπρο Γεωργιάδη που πήγε στην ΑΕΚ, τον Γιώργο Λαδιά, τους Σπύρο και Κώστα Χατζάρα και πολλούς άλλους όπως οι Ντίτσος, Παναγιωτίδης, Χρηστιάς. Ο Χρηστιάς ήταν πολύ μεγάλος παίκτης, ανεξάρτητα αν δεν έκανε την καριέρα που μπορούσε να κάνει. Μετά βγήκαν και άλλοι σπουδαίοι παίκτες, ο τερματοφύλακες Πάνος Μασούρας που πήγε στην Παναχαϊκή και ο Μπάμπης Βουκελάτος που έπαιξε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στον ΠΑΣ Πρέβεζα αγωνίστηκε για έναν χρόνο ο Γιάννης Αναστασίου που πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό. Επίσης, στη δεκαετία του ’90 ο ΠΑΣ Πρέβεζα είχε πολύ καλή ομάδα στο επαγγελματικό τότε πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Τότε φορούσαν τη φανέλα σπουδαίοι παίκτες όπως οι Νίκος Παπανικολάου, Αλέκος Σιχλιμοίρης, Λαϊνάς, Γιάννης Ζώης, Σίσκας, Κλείτσας, Χαρίσης, Γκολφινόπουλος, Κατέρης και άλλοι.

Επειδή είστε χρόνια στην ομάδα, ποιες είναι οι μεγαλύτερες διακρίσεις της;

Η συμμετοχή στη Β’ Εθνική, στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Από τότε δεν ανέβηκε άλλη φορά σε αυτήν την κατηγορία. Στη δεκαετία του ’80 και του ’90 έπαιξε πολλά χρόνια στην παλιά Γ’ Εθνική που είχε σπουδαίες ομάδες. Επίσης, έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Χάσαμε 2-1 από τη Βέροια στο γήπεδο Σοφάδων.

«Από την Πρέβεζα ξεκίνησε ο Τσιώλης»

Ποιοι είναι οι προπονητές που άφησαν τη σφραγίδα τους στην ομάδα;

Ο Θωμάς Δημουλίτσας όσες φορές δούλεψε στην Πρέβεζα έκανε καλή δουλειά και έβγαλε παίκτες που έπαιξαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Σπουδαίος προπονητής ήταν ο Πέτρος Λεβεντάκος, από εδώ ξεκίνησε την καριέρα του ο Σάκης Τσιώλης. Άλλοι αξιόλογοι προπονητές ήταν ο Βαγγέλης Γκαρτζονίκας που βοήθησε δύο φορές την ομάδα να ανέβει στη Γ’ Εθνική, ο Νίκος Λάππας, ο Νίκος Αργυρούλης, ο Βασίλης Ξανθόπουλος και άλλοι. Αν ξέχασα κανέναν, ας με συγχωρέσει.

Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση και επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα, μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο ΠΑΣ Πρέβεζα;

Να είμαστε ρεαλιστές. Αν εξαιρέσουμε παλιά τον Ηλία Κατσιμπόκη που ήταν πραγματικά μεγάλος παράγοντας, εδώ στην περιοχή μας δεν υπάρχουν παράγοντες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που θα μπορούσαν να διαθέσουν χρήματα για να αλλάξει ριζικά η μοίρα της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια είμαστε κάποια άτομα, βάζουμε από την τσέπη μας ό,τι μπορεί ο καθένας για να συντηρηθεί η ομάδα. Συνεπώς είναι μονόδρομος το να ασχοληθούμε με παιδιά από την περιοχή, αφού δεν υπάρχουν δυνατότητες για μεταγραφές. Αν η ομάδα αξιοποιήσει τα ταλέντα της περιοχής, μπορεί με 2-3 καλές μεταγραφές έμπειρων παικτών να κάνει τη διαφορά και να βάλει τον πήχη ψηλότερα. Η περιοχή βγάζει καλούς παίκτες. Προηγουμένως σας ανέφερα πόσοι παίκτες από την Πρέβεζα έπαιξαν στην Α’ Εθνική, όπως οι Γεωργιάδης, Αναστασίου, Βουκελάτος, Μασούρας και άλλοι. Στα μετέπειτα χρόνια, μεγαλύτερο ταλέντο από τον Περικλή Σπυράκο δεν υπήρχε. Έπαιξε με τον Πανηλειακό στην Α’ Εθνική, αλλά είχε προσόντα να παίζει για πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Σπουδαίο ταλέντο και ο Νίκος Μπόμπορης, ασχέτως αν δεν προχώρησε. Μεγάλο ταλέντο ήταν και ο Φώτης Σιδέρης που έχουμε τώρα στην ομάδα. Δεν πήγε κάπου παραπάνω λόγω ενός τραυματισμού. Τώρα στον Παναθηναϊκό είναι ο Μπουζούκης και στον Ατρόμητο ο Νάτσος. Στην ομάδα νέων Κ19 του ΠΑΣ είναι τρία παιδιά από την Πρέβεζα. Για τέτοιους παίκτες πρέπει να ψάξουμε. Να έχουμε εμπιστοσύνη και στους προπονητές της περιοχής μας. Να τους πιστέψουμε περισσότερο και να τους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη. Ο Άγγελος Μπέκας, που είναι προπονητής στον ΠΑΣ Πρέβεζα, έχει πολλές γνώσεις, του αρέσει αυτό που κάνει, παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της προπονητικής πηγαίνοντας σε σεμινάρια και τουρνουά. Τους Μπουζούκη και Νάτσο αυτός τους έβγαλε. Με έναν τέτοιον προγραμματισμό θα επιβιώσουν οι ομάδες της επαρχίας.

«Έχουμε σχεδιάσει πλάνο επιβίωσης»

Έτσι θα αποφύγετε πολυδάπανες μεταγραφές.

Η πολύχρονη οικονομική κρίση άφησε πληγές και στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν χρήματα όπως παλιά. Ούτε υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ούτε είναι εύκολο να βρεθούν χορηγοί. Πώς να γίνουν μεταγραφές; Εκεί που πήγαμε να ανασάνουμε από την οικονομική κρίση, έπεσε η υγειονομική κρίση που εκτός όλων των άλλων προβλημάτων θα προκαλέσει βαθιά ύφεση και στην οικονομία. Το ιδανικό θα ήταν σε επαρχιακές πόλεις όπως η Πρέβεζα να έχουμε 500 μέλη που να βάζουν από 10 ευρώ τον μήνα, ως αντάλλαγμα δύο εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια. Αν η ομάδα έχει αυτά τα έσοδα, μπορεί να κινηθεί καλύτερα, να φτιάξει καλό σύνολο που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό το πλάνο έχω στο μυαλό μου και σκέφτομαι να το προωθήσω, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα και επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.

Κλείνοντας τη συνομιλία, κάντε εσείς τον επίλογο. Πείτε ελεύθερα ό,τι θέλετε.

Πρώτον, θέλω να ευχαριστήσω τον Γιαννιώτη γιατρό Σπύρο Σιαράβα, έναν λαμπρό επιστήμονα και εξαίρετο άνθρωπο, γιατί βοήθησε πολλά χρόνια όχι μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Δεύτερον, καλώ τους φιλάθλους της Πρέβεζας, του Καναλακίου, της Λευκάδας, της Άρτας, της Φιλιππιάδας να στηρίξουν τις τοπικές ομάδες τους. Οι ομάδες είναι τα ζωντανά κύτταρα των περιοχών, δίνουν ζωή στον τόπο και την ευκαιρία να αθληθούν τα παιδιά. Πέντε ευρώ τον μήνα, που ισοδυναμούν αγοραστικά με δύο καφέδες, όλοι μπορούν να δώσουν για να συντηρηθούν οι ομάδες των περιοχών τους.