Βαθμολογία με VAR: Ολυμπιακός 21, Άρης 19, ΠΑΟΚ 16, ΑΕΚ 14...

Η βαθμολογία της Superleague χωρίς «προοπτικές» και με σοVARότητα. Η ανωτερότητα που πρέπει και δεν πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία με VAR: Ολυμπιακός 21, Άρης 19, ΠΑΟΚ 16, ΑΕΚ 14...

Ο Ολυμπιακός είναι μαζί με τον Άρη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και το ερχόμενο Σάββατο (28/11) θα παίξουν ντέρμπι κορυφής στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με όλο το σεβασμό στην εξαιρετική παρουσία που έχει φέτος ο Άρης με τον Άκη Μάντζιο, ο στόχος του θα έπρεπε να ήταν να νικήσει τον Ολυμπιακό για να τον προσπεράσει. Και όχι με ισοπαλία να είναι πάλι μαζί του. Αλλά δεν φταίει φυσικά κανένας Άρης.

Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα στους «Ζωσιμάδες» το γκολ του Χασάν για τον Ολυμπιακό δεν μέτρησε και η πειραϊκή ομάδα έχασε δύο βαθμούς επειδή έτσι αποφάσισαν οι γραμμές του VAR στην τοποθέτησή τους.

Στο ίδιο γήπεδο η ΑΕΚ πήρε ένα πέναλτι μέσω VAR την ώρα που η μπάλα είχε φύγει πολύ ψηλά από την εστία, αλλά ήταν - λέει - «εντός παιδιάς» Νίκησε με αυτό το πέναλτι. Τα δύο γκολ των γηπεδούχων που ακυρώθηκαν, σωστά ακυρώθηκαν γιατί υπήρχαν παραβάσεις που εντοπίστηκαν από το VAR. Διότι φυσικά δεν φταίει κανένα VAR. H χρήση του έχει ένα...μικρό προβληματάκι στα μέρη μας.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στις καθυστερήσεις στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννενα διότι ενώ στο ριπλέι φαινόταν ότι υπήρχε οφσάιντ του Τσόλακ, το VAR είχε διαφορετική άποψη. Οι άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι έβαλαν τις γραμμές και ακόμη προσπαθούμε να κάνουμε το... τοπογραφικό για να βγάλουμε άκρη. Άσε το επιθετικό φάουλ στον Πίρσμαν που προσπαθούσε με αγωνία και απορία να πείσει τον Σιδηρόπουλο. Άσε την πρώτη κίτρινη στον Εραμούσπε, σε φάση που δεν έγινε καν φάουλ.

Άσε το ένα, άσε το άλλο, αντί να είναι η βαθμολογία Ολυμπιακός 21, Άρης 19, ΠΑΟΚ 16 (με ματς περισσότερο), ΑΕΚ 14, είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Superleague και «φαίνεται» ως πραγματική. Ολυμπιακός και Άρης 19, ΠΑΟΚ 18 (με ματς περισσότερο), ΑΕΚ 16. Με... προοπτικές και γραμμές. Με τα ματάκια μας να πονάνε. Με τη... μικρή λεπτομέρεια της μεγάλης διαφοράς που θα υπήρχε. Μπράβο στο VAR λένε πολλοί. Εξυγιαίνει το ποδόσφαιρό μας. Καλά κρασιά.

Ο Ολυμπιακός μέσω της διοίκησής του οφείλει να συνεχίσει την προσπάθεια που εδώ και καιρό καταβάλει εναντίον του συγκεκριμένου καθεστώτος των τελευταίων ετών. Κι ας ακούει απαντήσεις του τύπου «τι γινόταν παλιά». Παλιά, στην πλειονότητα των σεζόν, ο Ολυμπιακός έπαιρνε τους τίτλους με χαώδεις αποστάσεις στη βαθμολογία. Αυτό γινόταν. Συνεπώς τώρα δεν είναι αποδεκτή καμία «ανωτερότητα». Αλλά συνεχείς νόμιμες καταγγελίες.

Ο Ολυμπιακός μέσω της ομάδας και του προπονητή του πρέπει να συνεχίζει να παλεύει για να κερδίζει τα παιχνίδια του. Σε κάθε διοργάνωση. Στη Superleague οπωσδήποτε. Να αποδεικνύει την ανωτερότητά του. Εδώ χωράει η ανωτερότητα. Και η απόδειξή της. Χωρίς να κρέμονται παιχνίδια και νίκες σε αποφάσεις του VAR και των διαιτητών. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του μπορούν να το κάνουν...