Παναθηναϊκός: Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για τη διπλή ανάπλαση

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του Ερασιτέχνη, αλλά και ομίλου τραπεζών για την υλοποίηση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό.

Παναθηναϊκός: Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για τη διπλή ανάπλαση

Έγγραφη είναι πλέον δέσμευση της κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του Ερασιτέχνη, αλλά και ομίλου τραπεζών για να φτιάξει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο στο Βοτανικό.

Το πλάνο προβλέπει την κατεδάφιση του Απόστολος Νικολαϊδης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανέγερση στο Βοτανικό ποδοσφαιρικού γηπέδου χωρητικότητας 33-40 χιλιάδων θέσεων, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη και εμπορικούς χώρους.

Όσο για το κλειστό του μπάσκετ, έχει μείνει εκτός Διπλής Ανάπλασης (γιατί δεν προβλεπόταν από τον ήδη ψηφισμένο νόμο) και στόχος είναι να χτιστεί σε όμορο οικόπεδο.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν τα έργα στο τέλος του 2021 και το γήπεδο να είναι έτοιμο τέλη του 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Με ιδιαίτερη χαρά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη!

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης μπήκε από σήμερα σε νέα τροχιά με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, δηλαδή της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «ΑΕΠ Ελαιώνα» (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς) .

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει διαβάσει και ακούσει πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια για το θέμα του γηπέδου. Οι σημερινές εξελίξεις με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας και οι δεσμεύσεις των αρμόδιων φορέων, δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.

Το ποστάρισμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη: