Η «παγίδα» και ο Μαρτίνς που ξέρει…

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν. Παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες αν σκεφτούμε την κατάσταση των δύο μονομάχων, τις απουσίες των Πειραιωτών, τις άδειες εξέδρες και τη… Μάντσεστερ Σίτι που έρχεται! Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός

Η «παγίδα» και ο Μαρτίνς που ξέρει…

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά. Ο Πέδρο Μαρτίνς έμαθε τα… δυσάρεστα και καλείται να βρει λύση στην κορυφή της επίθεσης, αφού τα δύο σημεία αναφοράς στο σκοράρισμα -Ελ Αραμπί και Χασάν- τέθηκαν εκτός μάχης λόγω κορονοϊού. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ματιέ Βαλμπουενά διαγνώστηκε με θλάση, άρα θα πάει στα… πιτς για τις επόμενες δέκα ημέρες. Άρα οι δύο του βασικοί πυλώνες στην επίθεση συν το χαρτί που έρχεται από τον πάγκο και σκοράρει θα χάσουν το ματς με τους «πράσινους».

Και εδώ θα ακουστεί το εξής από τους προπονητές του… καφενείου: «Έλα μωρέ, με αυτόν τον Παναθηναϊκό μπορεί να κερδίσει όποιος και να παίξει». Λάθος! Εννοείται πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έξτρα λύσεις από τον πάγκο και πιο βαθύ ρόστερ, αλλά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν παύει να είναι ντέρμπι. Διότι ο Παναθηναϊκός, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει, όση καθίζηση αίγλης έχει υποστεί, θα παρουσιαστεί αποφασισμένος για τη νίκη. Αυτό το ματς για εκείνους έχει μεγάλο «πρέπει», ιδίως τα τελευταία δέκα, άγονα χρόνια. Στον Ρέντη γνωρίζουν πως πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους τη Σίτι και το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι εύκολο για τον παίκτη να αφήσει στην άκρη το ματς με την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά οφείλουν να το κάνουν!

Οι αγώνες με τους «πράσινους» πάντα θα είναι διαφορετικοί. Ο κόσμος δεν θα σταματήσει να ζητά νίκες, ακόμα ακόμα και διασυρμούς απέναντι στον μεγάλο «εχθρό». Για τρίτο διαδοχικό ματς οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν θα βρίσκονται στο Φάληρο. Τα προηγούμενα δύο οι Πειραιώτες τα κέρδισαν με σχετική άνεση, βγάζοντας σοβαρότητα, σεβασμό και δίψα. Ο Μαρτίνς γνωρίζει τη βαρύτητα και αυτό το έχει περάσει στο συγκρότημά του.

Αν οι νταμπλούχοι Ελλάδας εμφανιστούν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τότε θα βάλουν τρεις βαθμούς στην τσέπη και θα ετοιμαστούν για το τελείως διαφορετικό παιχνίδι με τη Σίτι. Η αναμέτρηση με τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι από εκείνες που οφείλεις να κερδίσεις χωρίς κάποιο μεγάλο κέρδος, αλλά σε περίπτωση ήττας ξεκινά η… φαγούρα! Η Σίτι και τα αστέρια της μπορούν να περιμένουν, άλλωστε δεν είναι αγώνας «επιβίωσης», όπως αυτοί με Μαρσέιγ και Πόρτο.

Ο αυριανός, όμως, είναι και με το παραπάνω. Ονομάζεται «παγίδα» και οι Πειραιώτες καλούνται να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια, να το… σκουπίσουν και να αποδείξουν ξανά την ανωτερότητά τους!