Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο «πονοκέφαλος» Μαρτίνς για την 11αδα

Ο τραυματισμός του Βαλμπουενά αλλάζει τα σχέδια του Μαρτίνς για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Πιθανή πια η οπισθοχώρηση Φορτούνη. Τι σκέφτεται ο Πορτογάλος για φορ και για μπακ. 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο «πονοκέφαλος» Μαρτίνς για την 11αδα

Δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά αυτή τη στιγμή πώς θα αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς να διαμορφώσει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να καλύψει τις απουσίες των νοσούντων με κορονοϊό Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν, αλλά και του τραυματία Ματιέ Βαλμπουενά. Όπως επίσης και τι θα γίνει με τους μπακ της ομάδας και τις αμφιβολίες για την αριστερή πλευρά.

Στην προπόνηση της Πέμπτης δεν βγήκαν συμπεράσματα φυσικά, κάτι που ίσως γίνει την Παρασκευή όταν και θα είναι όλοι οι διεθνείς στον Ρέντη. Προβληματισμός υπάρχει όχι μόνο για τα πρόσωπα αλλά και για τη διάταξη που θα έχει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ σίγουρα θα παίξει ρόλο και το ματς που ακολουθεί με την Μάντσεστερ Σίτι.

Αν ο Μαρτίνς αποφασίσει να παίξει με 4-3-3 και να έχει Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Καμαρά στα χαφ, τότε οι Φορτούνης, Μασούρας, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς και Σουντανί «παίζουν» για τις τρεις θέσεις της επίθεσης. Ενώ υπάρχει και ο Κάιπερς που είναι πλέον διαθέσιμος, αλλά μόνο για τα ματς του πρωταθλήματος. Στο 4-2-3-1 θα υπάρχει ακόμη μία θέση στο αρχικό σχήμα για τους προαναφερθέντες επιθετικούς.

Με αποφασιστικό ρόλο να έχει η επιλογή του σέντερ φορ. Ο Φορτούνης ήταν το φαβορί πριν χτυπήσει ο Βαλμπουενά, αλλά τώρα ίσως πάει πιο πίσω ή πιο πλάγια και μπει στο ντέρμπι βασικός ένας εκ των Σουντανί, Κάιπερς με αουτσάιντερ τον Μασούρα που έχει παίξει περισσότερο στην περιοχή σε σχέση με τον Μπρούμα και τον Ραντζέλοβιτς.

Η τελική δοκιμή αναμένεται να γίνει στην προπόνηση της Παρασκευής (20/11), όπως και για τους μπακ. Να φανεί δηλαδή να θα μπορέσει να υπολογίζεται ο Χολέμπας που έχει ενοχλήσεις ή αν θα δοθεί φανέλα βασικού στον Βινάγκρε. Με υπαρκτό το σενάριο να έχει στα πλάγια ο Μαρτίνς τον Ντρέγκερ δεξιά και τον Ραφίνια αριστερά εφόσον παραστεί ανάγκη.

Σίγουρα οι απουσίες είναι σοβαρές για τον Ολυμπιακό, αλλά από την άλλη υπάρχουν λύσεις για να καλυφθούν τα κενά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι αυτό δουλεύει στο μυαλό του ο Μαρτίνς. Με τον Πορτογάλο να μεταφέρει την πίστη του στην ομάδα ότι παρά τα προβλήματα μπορεί να πετύχει τους άμεσους στόχους της, δηλαδή τη νίκη επί του Παναθηναίκού και το θετικό αποτέλεσμα με την Μάντσεστερ Σίτι. Έχοντας πια σημαντικότερο ρόλο και χρόνο για παίκτες που δεν έχουν εμφανιστεί πολύ έως τώρα, όπως οι Βινάγκρε, Ντρέγκερ, Πέπε, Τιάγκο Σίλβα, Σουντανί και Κάιπερς.