Ολυμπιακός: Από... ακτινογραφία έχει περάσει τον Παναθηναϊκό ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει συγκεντρώσει μόλις 9 βαθμούς μετά από 8 παιχνίδια, αλλά είναι επικίνδυνος. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το επιτελείο του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Από... ακτινογραφία έχει περάσει τον Παναθηναϊκό ο Πέδρο Μαρτίνς

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες

Ο Πέδρο Μαρτίνς τις βασικές αναλύσεις θα τις κάνει όταν γυρίσουν και οι διεθνείς, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει να φτιάχνει το κλίμα στον Ρέντη. Το πρώτο που τονίζει είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να δείξουν σεβασμό στον αντίπαλό τους. Περιμένει ότι οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι θα βγάλουν αντίδραση μετά τις αποτυχίες τους και την πίεση που δέχονται. Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το κατάλληλο για να… γυρίσουν το κλίμα. Από την άλλη ο Πέδρο Μαρτίνς έχει διαπιστώσει από την ανάλυση των αγώνων που έχει κάνει ότι ο αντίπαλός του θέλει προσοχή. Οποιαδήποτε χαλαρότητα είναι ικανή να προκαλέσει ζημιές στην ομάδα του Πειραιά και αυτό δείχνουν τα στοιχεία και η ανάλυση των αγώνων του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, από τα οκτώ ματς που έχουν παίξει οι «πράσινοι» προκύπτει ένα εντυπωσιακό στοιχείο που δείχνει αρκετά για τη συμπεριφορά της ομάδας στο γήπεδο. Ο ΠΑΟ είναι η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος με τις περισσότερες μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Οι «πράσινοι» έχουν χάσει 18 μεγάλες ευκαιρίες, ενώ πρώτος σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία είναι ο Ολυμπιακός με 22 χαμένες μεγάλες ευκαιρίες. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα του Μπόλονι κάνει φάσεις στα παιχνίδια, αλλά δυσκολεύεται να σκοράρει. Ο Μαρτίνς στέκεται σε αυτό το στοιχείο και ήδη έχει αρχίσει να ζητά μεγάλη προσοχή από τους ποδοσφαιριστές του και μάλιστα θέλει να κλείσουν τα αυτιά τους στα όσα ακούγονται περί αδυναμίας και προβλημάτων του αντιπάλου.

Προσοχή σε Χατζηγιοβάνη, Καρλίτος και Σάντσες

Φυσικά εκείνο που δεν θέλει να ακούει είναι για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Παναθηναϊκός είναι όλα τα λεφτά αυτήν τη στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον κόουτς να έχει εντοπίσει ότι η δεξιά πλευρά των «πράσινων» είναι αρκετά επικίνδυνη. Με Σάντσες και Χατζηγιοβάνη ο ΠΑΟ δημιουργεί ό,τι καλό κάνει στην επίθεση. Αυτούς τους δύο έχει… σημαδέψει ο Μαρτίνς θεωρώντας ότι είναι αρκετά επικίνδυνοι όπως έχει διαπιστώσει. Ο Σάντσες, αν κι έχει θέματα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, είναι αρκετά επικίνδυνος όταν δίνει βοήθειες στην επίθεση. Βγαίνει ψηλά και προκαλεί υπεραριθμία από την πλευρά του. Ο Χατζηγιοβάνης από την πλευρά του είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Είναι εξτρέμ που πατάει περιοχή και στον Ολυμπιακό τον έχουν βάλει στο σημάδι προκειμένου να περιορίσουν την επιθετικότητά του. Μαζί με τον Καρλίτος είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει ο Παναθηναϊκός στην επίθεση. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος είναι ένας ακόμα παίκτης που έχει βάλει στο σημάδι ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Καρλίτος μαζί με τον Διούδη έχουν παίξει όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και μάλιστα είναι ο πρώτος στις χαμένες ευκαιρίες, με πέντε. Έχει εστιάσει και σε αυτόν η ανάλυση του Ολυμπιακού, ενώ για τον Χατζηγιοβάνη προκαλεί εντύπωση ότι είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής των «πράσινων» με τις περισσότερες επαφές στην αντίπαλη περιοχή. Επομένως ήδη το σχέδιο του Πέδρο Μαρτίνς επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα περιορίσει τη δράση των μεγάλων όπλων της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι, η οποία είναι δεδομένο ότι στο Καραϊσκάκη θα επιχειρήσει να βγάλει αντίδραση.

Τα πολλά γεμίσματα του Παναθηναϊκού

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει… βγάλει τα μάτια του να βλέπει τον Παναθηναϊκό και να αναλύει τα πάντα για τους «πράσινους». Ο Πορτογάλος προπονητής έχει διαπιστώσει ότι η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κάνει φάσεις, αλλά έχει ένα θέμα στο τελείωμα. Ένα θέμα που προβληματίζει τον 50χρονο προπονητή έχει να κάνει με τα γεμίσματα που κάνουν οι «πράσινοι». Φυσικά δεν είναι η ομάδα που ξεχειλίζει από ποιότητα και σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει με γιόμες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι Βέλεθ και Κουρμπέλης είναι πρώτοι σε αυτήν την κατηγορία. Ο πρώτος σήμερα θα φανεί αν θα παίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά είναι παίκτης που με βαθιές μπαλιές από το γήπεδο του Παναθηναϊκού σημαδεύει την αντίπαλη περιοχή. Φυσικά και δεν είναι ορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης για μία ομάδα, αλλά είναι επικίνδυνος αν δεν προσεχθεί από τον αντίπαλο.