Ολυμπιακός: Πρώτος και καλύτερος ο Σα

Ο Ζοσέ Σα είναι ο καλύτερος Πορτογάλος τερματοφύλακας που αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του. Ποιους έχει αφήσει πίσω του ο πορτιέρε του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Πρώτος και καλύτερος ο Σα

Μόλις ένα γκολ έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα με την άμυνα του να έχει τις καλύτερες επιδόσεις από κάθε άλλη ευρωπαϊκή. Σε μία τέτοια επίδοση πολλά πράγματα παίζουν ρόλο. Πρώτα απ' όλα είναι η ομαδική δουλειά και τα αποτελέσματα της φαίνονται στο γήπεδο.

Στη συνέχει είναι η άμυνα, αλλά και ο τερματοφύλακας. Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει έναν εξαιρετικό πορτιέρε, τον Ζοσέ Σα, ο οποίος και φέτος αποδεικνύεται πολύ σημαντικός. Ο 27χρονος γκολκίπερ στο πρωτάθλημα έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια και δεν έχει δεχτεί κανένα γκολ, αφού με τον ΠΑΣ Γιάννινα που η εστία παραβιάστηκε αγωνιζόταν ο Τζολάκης.

Οι επιδόσεις του Ζοσέ Σα είναι εξαιρετικές και δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του είχε εμπλακεί αρκετά σε μεταγραφικά σενάρια το περασμένο καλοκαίρι. Ο 27χρονος γκολκίπερ έχει καταφέρει κι έχει ξεχωρίσει από τους συμπατριώτες του που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Για να είμαστε και πιο σωστοί έχει την καλύτερη επίδοση από κάθε άλλο Πορτογάλο που δεν παίζει στη Liga NOS. Ο Ζοσέ Σα μέσα στο 2020 έχει διατηρήσει 20 φορές ανέπαφη την εστία του. Και ακόμα η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Στη δεύτερη θέση είναι ο Ρουί Πατρίσιο της Γουλβς που έχει κρατήσει το μηδέν 15 φορές. Στην τρίτη θέση συναντάμε τον Ρουί Σίλβα της Γρανάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ δώδεκα φορές. Ο Άντονι Λόπες της Λιόν έχει κρατήσει το μηδέν μέσα στο 2020 9 φορές, ενώ στην πέμπτη θέση είναι ο Μαραφόνα της Αλάνιασπορ που έχει κρατήσει το μηδέν 8 φορές.