Δεν είναι αδικημένος ο Φορτούνης, αλλά κάτι του λείπει

Ο Κώστας Φορτούνης έβαλε ένα υπέροχο γκολ με τη Μολδαβία και έχει ένα σερί καλών εμφανίσεων, αλλά κάτι του λείπει για να γίνει πρώτο βιολί στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι αδικημένος ο Φορτούνης, αλλά κάτι του λείπει

Από το βράδυ της Κυριακής γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον Κώστα Φορτούνη. Φίλοι και εχθροί του τον αποθεώνουν και τον παραδέχονται. Ακόμη δηλαδή κι εκείνοι που τον ειρωνεύονταν και τον κρεμούσαν στα μανταλάκια με πρόσχημα ότι πέφτει εύκολα.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία βάση και να ξέρουμε τι γίνεται. Ο Φαν'τ Σιπ είναι ο ίδιος προπονητής που πριν ένα μήνα για δικαιολογήσει την επιλογή του να τον αφήσει στον πάγκο είχε δηλώσει ότι και στον Ολυμπιακό δεν παίζει. Τώρα τον έβαλε βασικό και με την Κύπρο και με τη Μολδαβία και ο Κώστας ήταν εξαιρετικός και στα δύο παιχνίδια.

Ούτε ο Φορτούνης θυμήθηκε ξανά το ποδόσφαιρο, ούτε ο Φαν'τ Σιπ έκανε κάτι διαφορετικό, αλλά ούτε αυτό σημαίνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει κάτι στραβά. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει τα δύο ματς με την Εθνική και αυτό του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ που είναι πολύ καλός. Και εδώ είναι όλο το ζουμί για τον Φορτούνη. Για να μπορέσει να είναι ξανά πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό και φυσικά να πάρει στις πλάτες του την Εθνική θα πρέπει να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ξέρουμε ποιος είναι ο Φορτούνης και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι και ο ίδιος πρέπει να ασχοληθεί μόνο με τη δουλειά του και όχι με οτιδήποτε άλλο του χαλάει το μυαλό και αποδεικνύεται επώδυνο για το ποδόσφαιρο. Και αυτή η διάρκεια είναι ένα θέμα για τον Φορτούνη. Για παράδειγμα στον Ολυμπιακό τον έβαλε αλλαγή ο Μαρτίνς με τον Αστέρα Τρίπολης και του πήρε το ματς. Στο επόμενο παιχνίδι με την Ομόνοια έπαιξε βασικός, αλλά χάθηκε στο γήπεδο. Έπαιξε αλλαγή με τη Μαρσέιγ και ήταν καθοριστικός για να πάρει η ομάδα του τη νίκη, ενώ και στο Πόρτο που μπήκε αλλαγή έβγαλε τη μπαλιά στον Χασάν.

Στη συνέχεια περισσότερο ο ίδιος αδικεί τον εαυτό του όχι με την αγωνιστική του εικόνα, αλλά με τη συμπεριφορά του. Και σε εκείνο το ματς με τον Απόλλωνα δεν ήταν καλός και δικαιολογημένα έγινε αλλαγή. Το ρεπορτάζ, όμως, λέει ότι το σκεπτικό του Μαρτίνς ήταν να τον βάλει βασικό στο Μάντσεστερ με τη Σίτι. Η ιστορία στη συνέχεια είναι γνωστή με όσα έγιναν και με τον Κώστα να μην μπαίνει στο αεροπλάνο για την Αγγλία.

Και ο Φορτούνης, λοιπόν, πρέπει να δουλέψει και να βάλει διάρκεια στο παιχνίδι του, αλλά και η ίδια η ομάδα να τον βοηθήσει. Κακά τα ψέματα, αλλά μετά τον τραυματισμό του άλλαξε και όλο το σκεπτικό του Ολυμπιακού. Πλέον δεν στηρίζεται στον Φορτούνη, δεν ζει για να παίζει μόνο με τον Φορτούνη. Έχει φτιάξει μία ομάδα που έχει μάθει να παίζει χωρίς τον 28χρονο μεσοεπιθετικό και για τον ίδιο αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο, διότι είναι το στυλ του παιχνιδιού του τέτοιο. Είναι στο χέρι του, τώρα που αρχίζουν τα μεγάλα ματς και για τον Ολυμπιακό να βγει μπροστά, αλλά αφήνοντας στην άκρη οτιδήποτε του κάνει κακό στη σκέψη και στη δουλειά του.