Ύμνοι για Χασάν στην Αίγυπτο

Η εμπιστοσύνη της Αιγύπτου στον Αχμέντ Χασάν του Ολυμπιακού (ως αντικαταστάτη του ασθενούς με Covid-19 Μο Σαλάχ) για την πρόκριση στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Τι είπε ο προπονητής του.

Ύμνοι για Χασάν στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος δίνει απόψε (14/11) το πρώτο από τα δύο σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια της με το Τόγκο, στον όμιλο που μετέχει στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η τελική φάση του οποίου θα γίνει το 2022 στο Καμερούν.

Έχοντας μείνει πίσω στη βαθμολογία του ομίλου και δίχως το μεγάλο της αστέρι, τον Μο Σαλάχ της Λίβερπουλ που διαγνώστηκε με κορονοϊό και θα χάσει αυτούς τους αγώνες, η Αίγυπτος στηρίζεται πάρα πολύ στον Αχμέντ Χασάν για τα δύο παιχνίδια, αυτό στην έδρα της και το επόμενο, σε λίγες μέρες στο Τόγκο.

Για τον Χασάν υπάρχουν ρεπορτάζ στο Κάιρο, σύμφωνα με τα οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και βάζει συχνά γκολ με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας φυσικά αυτό με την Μαρσέιγ για το Champions League. Ενώ θεωρούν ότι παρά την απουσία του Σαλάχ, τόσο ο Χασάν όσο και ο άλλος φορ, ο Μοστάφα Μοχάμεντ της Ζάμαλεκ, μπορούν να οδηγήσουν την Αίγυπτο στις νίκες και στη βαθμολογική άνοδό της στο γκρουπ.

Δηλώσεις για τον Χασάν έκανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αιγύπτου, ο Χοσάμ Ελ Μπαντρί: «Μίλησα με τον «Κούκα» και πάντοτε τον ενθαρρύνω να δουλεύει σκληρά. Είναι ένας πολύ καλός στράικερ και έχουμε βάθος στη συγκεκριμένη θέση. Θέλω από όλους τους φορ μας να δουλεύουν σκληρά για να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Πάντα η πόρτα της Εθνική Αιγύπτου είναι ανοιχτή για όλους τους παίκτες».

Στον Ολυμπιακό περιμένουν φυσικά τον Χασάν να επιστρέψει απολύτως υγιής στην Ελλάδα προς το τέλος της άλλης εβδομάδας και να ετοιμαστεί για τα μεγάλα ματς που ακολουθούν, με τον Παναθηναϊκό και την Μάντσεστερ Σίτι.