Σίνισα Γκόγκιτς: «Έχει ένα μείον ο Φορτούνης, που αν το φτιάξει δεν θα βγαίνει από την ενδεκάδα»

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μιλάει στο «ΦΩΣ» από καρδιάς! «Ο Μαρτίνς είναι δίκαιος, έχει ένα μείον ο Φορτούνης που πρέπει να το φτιάξει και δεν θα τον βγάζει κανείς από την 11άδα». Μιλάει για τον Ολυμπιακό, το περιβόητο... πάρτι, τον ΠΑΟΚ και δηλώνει υπερήφανος για την οικογένειά του.

Σίνισα Γκόγκιτς: «Έχει ένα μείον ο Φορτούνης, που αν το φτιάξει δεν θα βγαίνει από την ενδεκάδα»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Τον θυμάμαι τον Σίνισα Γκόγκιτς να πανηγυρίζει σε φιέστα έχοντας μαζί του ένα παιδάκι. Το παιδάκι μεγάλωσε και παίζει πλέον στην Εθνική Κύπρου και στη Χιμπέρνιαν στη Σκοτία. Ο Γκόγκιτς έγινε πλέον… κανονικός παππούς! Μου είπε ενδιαφέροντα πράγματα για τον τωρινό Ολυμπιακό. Διαβάστε τα, έχει άποψη.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 13/11/2020

Να πούμε ότι με ρωτούσες με αγωνία πώς θα δεις τον γιο σου στο ξενοδοχείο που ήρθε στην Αθήνα, αφού δεν μπορούσες λόγω καραντίνας! Πόσο καιρό είχες να τον δεις;

Ήμουν στην Αγγλία οκτώ μήνες, Θέμη, ήρθα στην Ελλάδα τον Ιούλιο. Το πρώτο λοκντάουν το πέρασα στην Αγγλία! Έτσι έχω ένα αγγλικό και ένα ελληνικό λοκντάουν (γελάει πικρά).

Πού έμενες στην Αγγλία;

Στο Λονδίνο. Είχα πάει και να δω τον γιο μου, τον Άλεξ, που έπαιζε στη Χάμιλτον. Πριν μας βρει η καραντίνα.

Πόσες κόρες έχεις;

Δύο. Έμενα μαζί τους.

Τι δουλειές κάνουν εκεί;

Μάρκετινγκ μάνατζερ η μία και δικηγόρος η άλλη, σε μεγάλες εταιρείες.

Ηλικίες;

28 και 31 οι κόρες μου. Ο Άλεξ είναι 26 χρόνων.

Η γυναίκα του από πού είναι;

Από το Σουόνσι, Ουαλία.

Ο Άλεξ πώς παίζει Εθνική Κύπρου;

Γεννήθηκε στην Κύπρο. Και τα τρία παιδιά μου γεννήθηκαν στην Κύπρο.

Πώς σου φαίνεται αυτό που γίνεται στην Εθνική Ελλάδας, που είναι έξω ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος και ο Σιόβας;

Πρέπει να είσαι μέσα στην ομάδα για να ξέρεις. Όταν είμαστε έξω, λέμε ότι είναι άδικο. Δεν ξέρω τι έχει συμφωνήσει ο προπονητής με την ομοσπονδία. Ο Σιόβας πάντως που μίλησε δημόσια αλήθειες είπε, αλλά δεν έπρεπε να μιλήσει. Δεν ήταν η δουλειά του. Έχει καλό υλικό η Εθνική, πάει σε ανανέωση, προσωπικά θα ήθελα και την εμπειρία. Διότι οι Εθνικές πρέπει να παίρνουν αποτελέσματα. Αν δεν παίρνουν αποτελέσματα, δεν γίνεται τίποτα. Παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό με επιτυχία επί χρόνια, όπως οι τρεις που ανέφερες, όλοι οι προπονητές θα τους ήθελαν.

Για τον γιο σου ποια είναι η καλύτερη θέση τελικά;

Αμυντικός χαφ. Έχει παίξει και στόπερ και δεξί χαφ στο παρελθόν. Ήταν άτυχος, γιατί πάνω που είχε ανέβει πολύ, πέρασε χιαστό που τον άφησε έξω πάρα πολλούς μήνες! Δούλεψε πολύ όμως και γύρισε πιο δυνατός. Πέρσι έκανε φοβερή σεζόν στη Χάμιλτον, ψηφίστηκε από τον κόσμο τρίτος αμυντικός χαφ, μετά τον αρχηγό της Σέλτικ και έναν της Ρέιντζερς. Παρότι έπαιζε σε πιο μικρή ομάδα, έκανε πολύ καλά στατιστικά. Η Χιμπέρνιαν που πήγε φέτος είναι πιο μεγάλη ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι πολύ καλό παιδί, με έκανε και πραγματικό παππού! (γελάει). Τρελάθηκα με το εγγόνι, είναι φοβερός ο μικρός.

Ένα εγγόνι έχεις.

Περιμένουμε και δεύτερο σε λίγους μήνες... Θέλω να το γράψεις, είμαι πολύ περήφανος για την οικογένειά μου.

ΟΦΗ - Ολυμπιακό είδες;

Ναι, το είδα το ματς.

Πες μου τι είδες.

Είδα έναν σοβαρό Ολυμπιακό που δεν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, αλλά ήταν όπως έπρεπε. Καθαρή νίκη. Και βλέπουμε να μπαίνουν και καινούργιοι παίκτες στο παιχνίδι του. Μπορούν να ανέβουν κι άλλο και να δούμε πιο δυνατή την ομάδα. Δεν είναι φοβερή ομάδα να πεις ότι βλέπεις μπαλάρα μέχρι τώρα, αλλά είναι σοβαρή ομάδα, δυνατή τακτικά, δεν τρώει εύκολα γκολ, ξέρει να παίρνει νίκες. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε άδικες ήττες, ειδικά με την Πόρτο στο β’ ημίχρονο υπήρχε μέσα στο γήπεδο μόνο ο Ολυμπιακός! Αυτές οι ομάδες όμως, σε αυτό το επίπεδο, σου τιμωρούν μια λάθος επιλογή. Αν δεν βάλεις γκολ όταν είσαι καλύτερος, έρχεται η τιμωρία, δεν σου χαρίζονται.

Για το σκηνικό με τον Σισέ και τον γιατρό, εσύ ως παίκτης, που έχεις αγωνιστεί σε τέτοιο επίπεδο, τι γνώμη έχεις;

Αν ο παίκτης νιώθει καλά και δεν πονάει, αυτός ξέρει καλύτερα. Ο γιατρός βέβαια κάτι είδε και είχε φόβο, τέλος πάντων η συνεργασία τους έπρεπε να είναι καλύτερη... Εγώ πρώτη φορά είδα τέτοιο σκηνικό. Και δεν μιλάμε για άγνωστο γιατρό, μιλάμε για γιατρό που είναι κεφάλαιο στην Ελλάδα. Όλα καλά πάντως, ευτυχώς που δεν είχε πρόβλημα ο παίκτης.

Για το περιβόητο πάρτι στη Συγγρού είσαι ελαστικός όπως στην περίπτωση του Σισέ;

Όχι, ήταν μεγάλο λάθος αυτό που έκαναν. Πρέπει να τα καταδικάζουμε αυτά. Και ήταν άδικο για τους συμπαίκτες τους. Από την άλλη πλευρά βέβαια λες ότι είναι μικροί και θέλουν να έχουν ζωή. Αλλά δεν είναι και πολύ μικροί... Και δεν είναι οι μόνοι που θέλουν να έχουν ζωή. Όλοι μας είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Είναι επαγγελματίες, έχουν το προνόμιο να αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν γεμίσει η ομάδα κορονοϊό, θα έχει πρόβλημα στην Ευρώπη ειδικά όπου δεν έχει αναβολές.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ;

Έτσι έπρεπε. Η μεγάλη ομάδα πρέπει να τα καθαρίζει αυτά. Και πιστεύω ότι η ομάδα ήξερε κι άλλα. Πρέπει να είναι πιο σοβαροί οι παίκτες, πιο επαγγελματίες, να σκέφτονται όχι μόνο την υγεία τη δική τους αλλά και την υγεία αυτών που είναι δίπλα τους.

Φορτούνης; Δεν είναι βασικός φέτος. Τι θα του έλεγες;

Έχει μεγάλη ποιότητα αυτός ο παίκτης, αλλά έχει ένα μείον στο οποίο πρέπει να δουλέψει. Πρέπει να «γεμίσει» ως ποδοσφαιριστής. Αν φτιάξει αυτό, θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης.

Ποιο είναι αυτό το μείον;

Πρέπει να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο παίζεται και χωρίς την μπάλα! Να δουλέψει, να γίνει πιο κινητικός χωρίς την μπάλα, πιο δυνατός, να κάνει πιο πολλή άμυνα. Ο Μαρτίνς είναι δίκαιος, πιστεύω ότι τον σπρώχνει για να φτιάξει το μείον του με τον τρόπο που τον μεταχειρίζεται. Μόνος του ο Φορτούνης πρέπει να δουλέψει και να το φτιάξει αυτό. Αν παίζει καλά και χωρίς την μπάλα, κανείς προπονητής δεν θα τον βγάζει από την 11άδα! Ίσως έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του πέρσι που ήταν σοβαρός. Ίσως ψυχολογικά να τον έχει επηρεάσει. Πρέπει να πεισμώσει όμως και να δουλέψει πιο πολύ. Θυμάμαι τον Τζόλε που είχε περάσει χιαστό πώς δούλευε σαν σκυλί κάθε μέρα με βάρη και γύρισε πιο δυνατός.

Εμβιλά;

Ωραίο «εξάρι». Να σου πω την αλήθεια, στο πρώτο ματς που τον είδα ανησύχησα πολύ.

Κι εγώ.

Μου είχε φανεί πολύ αργός. Όμως στην πορεία ανέβηκε, κρύβει τη μη ταχύτητά του με τις θέσεις που παίρνει, τρέχει συνέχεια, είναι πανέξυπνος, έχει πολύ καλή πάσα, είναι πειθαρχημένος, απλός και δυνατός στα μαρκαρίσματα. Πάντα βρίσκει εύκολα λύση.

Μπουχαλάκης; Άλλο θέμα αυτό.

Εμένα μου αρέσει, εγώ τον έβγαλα στον Εργοτέλη. Ο «Μπούχα» με δύο ντρίμπλες θα έπρεπε και να απειλεί με το πολύ δυνατό σουτ που έχει. Τώρα βέβαια παίζει πιο πίσω.

Πες μου και για τον ΠΑΟΚ. Τον θεωρείς απειλή για τον Ολυμπιακό τώρα με τον Πάμπλο Γκαρσία;

Το περίμενα ότι θα πάει καλά στα πρώτα του ματς, γνωρίζει την καρδιά και το μυαλό της ομάδας, ο κόσμος τον αγαπάει. Έχει πάρει τρεις νίκες στα τρία πρώτα ματς, όμως ο χρόνος θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι γνωρίζει καλύτερα τον ΠΑΟΚ από τον προηγούμενο προπονητή.

Ποιος σου αρέσει πιο πολύ από τον ΠΑΟΚ; Ο Τζόλης; Ο Ζίφκοβιτς;

Οι δύο αυτοί που είπες είναι καλοί παίκτες, τον Ζίφκοβιτς τον ήξερα από πριν, από τη Σερβία. Έχει ποιότητα, είναι πολύ καλός παίκτης. Ο Τζόλης είναι γρήγορος, κινητικός, είναι μέσα στο γκολ, είναι καλός παίκτης.

Χασάν ή Ελ Αραμπί;

Για εμένα Ελ Αραμπί. Ο Ελ Αραμπί είναι άλλος παίκτης. Πάει καλά ο Χασάν, δίνει λύσεις, είναι ψηλός, δυνατός, τον βάζεις αλλαγή και είναι εκεί που πρέπει για να σου πάρει το παιχνίδι με το γκολ του. Όμως ο Ελ Αραμπί έχει άλλη ποιότητα. Ξέρει και ντρίμπλα, είναι κινητικός, γυρίζει και στην άμυνα να βοηθήσει, είναι «γεμάτος» επιθετικός. Τα έχει όλα. Λίγο προσοχή θέλει στο μισό βήμα, στο οφσάιντ τώρα με το VAR, γιατί τον πιάνουνε.

Βαλμπουενά; Ο νέος «παππούς» που... πίνει τα τρελά του;

Είδες; Κανείς δεν τον λέει αυτόν «παππού», εμένα με είχαν γ...! (γελάει). Ενώ εκείνος είναι πιο μεγάλος στην ηλικία απ’ όσο ήμουν εγώ. Πολύ καλός παίκτης. Πρέπει να είναι δίδαγμα για τον Φορτούνη και για τα άλλα παιδιά. Του έκατσε καλά ο Ολυμπιακός και ξαναέφτιαξε την καριέρα του που είχε μία πτώση στην Τουρκία. Ακόμα μία φορά που ο Ολυμπιακός ανανεώνει σπουδαίους παίκτες που είχαν μία πτώση. Τρανό παράδειγμα αυτό που είχε γίνει με τον Ριβάλντο στη Μίλαν.

Κι ένα τελευταίο σχόλιο. Πώς εξηγείς αυτό που γίνεται με τα πρώτα ημίχρονα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα δεύτερα;

Έλα μωρέ, πολύ το συζητάνε αυτό. Έκατσε έτσι, έτυχε. Είχε φάσεις για γκολ και στα πρώτα ημίχρονα ο Ολυμπιακός. Ίσως δεν πάνε στο 100% στην αρχή, αλλά είναι λογικό αφού όσο πλησιάζει η λήξη τα δίνει όλα ο παίκτης για να νικήσει. Στο β’ ημίχρονο φουλάρεις, λογικό είναι. Δεν διαλέγεις όμως ημίχρονο, έχω παίξει σε αυτό το επίπεδο και ξέρω. Άσε που οι άλλες ομάδες κουράζονται στο β’ ημίχρονο και δεν μπορούν να πιέσουν τον Ολυμπιακό, από την κούραση κάνουν λάθη.