Τι είπε ο Μαρτίνς για το ευρωπαϊκό ρεκόρ της άμυνας του Ολυμπιακού (vid)

Ανάρτηση του Πέδρο Μαρτίνς για το αμυντικό ρεκόρ που έχει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. 

Τι είπε ο Μαρτίνς για το ευρωπαϊκό ρεκόρ της άμυνας του Ολυμπιακού (vid)

Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ (από τον ΠΑΣ Γιάννινα) στη Σούπερ Λίγκα και είναι η ομάδα με τα λιγότερα σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτι για το οποίο μίλησε ήδη στην Πορτογαλία ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά θέλησε και να ευχαριστήσει τους παίκτες του, στέλνοντας και μήνυμα για τη συνέχεια.

Με ανάρτησή του στα social media ο Μαρτίνς έκανε αναφορά στο θέμα που ανέδειξε το ΦΩΣ και που πήρε έκταση στον πορτογαλικό Τύπο, με θερμά σχόλια για τον Πορτογάλο προπονητή και την ομάδα του.

Όσα έγραψε ο Μαρτίνς:

«Κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, καθώς αναλύαμε τις μεθόδους μας και τις επιδόσεις μας στο γήπεδο, μπορέσαμε να δούμε το πόσο καλά αμυνόμαστε. Είμαστε η ομάδα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ μεταξύ των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε καθημερινά, ώστε να είμαστε μια ισορροπημένη και σταθερή ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου. Ας συνεχίσουμε έτσι!»

Όπως είχε αναδείξει το ΦΩΣ ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημά της από κάθε άλλη ευρωπαϊκή, καθώς στην Ελβετία η Γιουνγκ Μπόις έχει δεχτεί δύο τέρματα, όπως και στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον ίδιο απολογισμό έχει η Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, ενώ στην Γαλλία η Παρί έχει τρία γκολ, στην Σκωτία η Ρέιντζερς το ίδιο, όπως και στην Τουρκία η Αλάνιασπορ.

Από το μεγάλο πορτογαλικό δίκτυο RTP τονίστηκε αυτή η επιτυχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα με αφορμή φυσικά την παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Μάλιστα οι Πορτογάλοι θυμήθηκαν και την περσινή επίδοση του Ολυμπιακού με τα 16 γκολ παθητικό σε 36 αγώνες, η οποία ήταν και πάλι μέσα στις καλύτερες της Ευρώπης πίσω από αυτές της Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, της Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν και της Μακάμποι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Διαβάστε: Τα δύο «όχι» που έγιναν «ναι» και οι μονόκλινες καμπίνες των διαιτητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς επαίνεσε με δηλώσεις του τους ποδοσφαιριστές του για το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να διατηρούν στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή την εξαιρετική αμυντική εικόνα, ενώ γενικά αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα προκειμένου να υπάρχουν τέτοιου είδους αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού «αυτά τα στοιχεία αποτελούν σαφή απόδειξη της συνέπειας και της ισορροπίας που υπάρχει στην ομάδα μας. Πολλά έχουν να κάνουν με τον τρόπο δουλειάς και τη διαδικασία που υπάρχει γενικά στον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχουμε δείξει μεγάλη συνοχή ως ομάδα και αυτό έχει να κάνει με το μοντέλο παιχνιδιού πάνω στο οποίο δουλεύουμε και έχει να κάνει συνολικά με ολόκληρο το γκρουπ. Γι΄αυτό έχουμε φτάσει στην επιτυχία, όπως επίσης φυσικά και για την ποιότητα και την ευφυΐα που έχουν οι ποδοσφαιριστές μας. Παίζει μεγάλο ρόλο και αυτό, όπως και το μοντέλο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε όλοι μαζί την τελευταία διετία».

Στόχος του προπονητή του Ολυμπιακού είναι προφανώς να συνεχιστεί αυτή η καλή αμυντική δουλειά στο πρωτάθλημα, ώστε η ομάδα να βάζει τις βάσεις για τις νίκες και τα ρεκόρ που διεκδικεί, όπως βέβαια και να υπάρξει ανάλογη συμπεριφορά και στα παιχνίδια του Champions League προκειμένου να επιτευχθεί και εκεί ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.