Ο ανυπόμονος Λοβέρα και οι 31 συμμετοχές του

Ο Μάξι Λοβέρα έχει δικαίωμα να θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό (όπως δήλωσε), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει και... δίκιο να παραπονιέται.

Ο ανυπόμονος Λοβέρα και οι 31 συμμετοχές του

Η μετακίνηση του Μάξι Λοβέρα από τον Ολυμπιακό στην Βάσκο ντα Γκάμα δεν έγινε καθώς οι δύο ομάδες δεν τα βρήκαν για τον δανεισμό του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Και μετά τις αγριεμένες δηλώσεις του ατζέντη του, ο ίδιος ο 21χρονος παίκτης φέρεται να δήλωσε στο ESPN ότι θα προτιμούσε να παίξει στην Βραζιλία, αλλά και ότι θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό τον χειμώνα.

Προφανώς θα είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να επιχειρήσει να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από την όποια κίνηση γίνει ή δεν γίνει για τον ποδοσφαιριστή του. Οικονομικά, δηλαδή, εάν δεν μπορέσει να υπάρξει κάποια ανατροπή ή αγωνιστικά εάν τον πείσει ότι μπορεί να έχει περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον.

Αλλά ας μείνουμε στο τελευταίο. Δεν έχει πάρει ευκαιρίες ο Λοβέρα στον Ολυμπιακό; Μέγα λάθος. Από το καλοκαίρι του 2019 που έγινε η μεταγραφή του, ο Μαρτίνς τον έχει χρησιμοποιήσει σε 31 αγώνες και έχει πάρει από τον παίκτη δύο γκολ και πέντε ασίστ. Τα γκολ σε ένα και μόνο ματς. Με την Καλαμάτα εντός έδρας για το Κύπελλο. Του έδωσε ευκαιρία και στο Champions League ως βασικό στο Βελιγράδι, αλλά...

Συνήθως ναι, ο Λοβέρα έμπαινε ως αλλαγή. Αλλά και 31 συμμετοχές δεν είναι λίγες. Με τον παίκτη να έχει απλά κάποιες στιγμές. Και σίγουρα να μην πείθει ότι μπορεί να αφήσει εκτός ενδεκάδας παίκτες σαν τον Βαλμπουενά, τον Φορτούνη, τον Ποντένσε (πέρυσι), τον Ραντζέλοβιτς και τον Μασούρα. Και φέτος τον Μπρούμα.

Εδώ δεν παίζει βασικός ο Φορτούνης, τι να συζητάμε... Ο Λοβέρα καλό θα ήταν να κοιτάξει να δουλέψει περισσότερο και όταν παίρνει τις ευκαιρίες να τις αξιοποιεί καλύτερα. Αν και έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, με τη στάση που τηρεί ο παίκτης, το πιθανότερο είναι ότι μετά το 31... καίγεται.