Το «Γ. Καραϊσκάκης» θα κρίνει το μέλλον του

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει μπροστά μετά το παιχνίδι στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε στον τρίτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να εξασφαλίσει τα θετικά αποτελέσματα, έτσι ώστε να πετύχει τον στόχο του και να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» θα κρίνει το μέλλον του

Εξαρχής η αποστολή των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν εύκολη στο γκρουπ, ωστόσο, έχοντας φτάσει πλέον στα μισά της διαδρομής στη φάση των ομίλων, οι Πειραιώτες έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού και να συνεχίσουν την πορεία τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Τη Μαρσέιγ ήδη τη νίκησαν από την πρεμιέρα και πήραν το πρώτο τους τρίποντο, ενώ τόσο με την Πόρτο όσο και με τη Μάντσεστερ Σίτι, παρά τις σημαντικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, δεν κατάφεραν τελικά να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από Πορτογαλία και Αγγλία και πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει πλέον τους δύο από τους τρεις αγώνες που απομένουν στον όμιλο στην έδρα του και τα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι κομβικά για την πορεία του στη διοργάνωση. Μόνο που οι Πειραιώτες δεν θα πρέπει να μείνουν και πάλι απλά στις καλές εμφανίσεις, όπως νωρίτερα στον θεσμό, αλλά αντίθετα αυτήν τη φορά θα πρέπει να φτάσουν και στα νικηφόρα αποτελέσματα για να ανοίξει ο δρόμος της πρόκρισης. Και για να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό για τους νταμπλούχους Ελλάδας να… σκοράρουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και να μην αφήνουν τις ευκαιρίες στα παιχνίδια τους να περνούν ανεκμετάλλευτες, αφού, ας μην ξεχνάμε, πως μέχρι σήμερα έχουν πετύχει μόνο ένα γκολ στον θεσμό και αυτό από το ματς της πρεμιέρας με τη Μαρσέιγ.

Πρώτος σταθμός θα είναι το παιχνίδι στις 25 του μηνός με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ουσιαστικά ήδη βρίσκεται με το ένα πόδι στους «16» μετά το «3 στα 3» στο γκρουπ, αλλά και που λίγες μέρες πριν από τη «ρεβάνς» με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά θα έχει να δώσει ένα ακόμα απαιτητικό παιχνίδι στην Αγγλία για το πρωτάθλημα, αυτό στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ του Μουρίνιο (21/11).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το παιχνίδι στη Γαλλία απέναντι στη Μαρσέιγ (1/12) την οποία ο Ολυμπιακός την έχει ήδη κερδίσει και η οποία -ας μην ξεχνάμε- δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον… Φλεβάρη του 2012 (1-0 την Ίντερ… από ασίστ Βαλμπουενά), για να ακολουθήσουν στη συνέχεια 12 ήττες σε ισάριθμα ματς. Το τελευταίο ματς του γκρουπ για τον Ολυμπιακό θα είναι και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Πόρτο στις 9 Δεκεμβρίου, που θα ξεκαθαρίσει και το… τοπίο στον όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια και αν στη συνέχεια των αναμετρήσεών τους παρουσιαστούν πιο αποτελεσματικοί και εκμεταλλευτούν την έδρα τους, τότε κάλλιστα θα μπορέσουν να βρεθούν και αυτοί στην κλήρωση των «16» στις 14 Δεκεμβρίου στη Νιόν.