Ολυμπιακός: Η ώρα των «μεταγραφών»

Μετά τους Ραφίνια και Εμβιλά, άρχισαν να δείχνουν πράγματα για τον Ολυμπιακό οι Ντρέγκερ, Μπρούμα, Πέπε και «αναμένεται» ο Βινάγκρε.

Ολυμπιακός: Η ώρα των «μεταγραφών»

Για τον Χοσέ Χολέμπας δεν το συζητάμε, διότι ήξερε πρόσωπα και πράγματα στον Ολυμπιακό και η μεταγραφή του ήταν στην πραγματικότητα επιστροφή στον ελληνικό σύλλογο. Από τους άλλους ποδοσφαιριστές που απέκτησε το καλοκαίρι ο πειραϊκός σύλλογος για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις αποχωρήσεις των Ομάρ, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, αλλά και νωρίτερα του Ποντένσε, οι πρώτοι που μπήκαν δυναμικά στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο Ραφίνια και εν συνεχεία ο Εμβιλά.

Ο Βραζιλιάνος μπακ εξασφάλισε από την αρχή τη θέση του δεξιού μπακ και αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη επιλογή με την εμπειρία και την αξία του. Ο Εμβιλά χρειάστηκε λίγο χρόνο προσαρμογής και πλέον σε κάθε ματς είναι από τους κορυφαίους ή ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα έκανε δυναμικά την εμφάνισή του ο Ντρέγκερ δείχνοντας ότι μπορεί να είναι εξαιρετική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας πίσω από τον Ραφίνια. Με στόχο ενδεχομένως κάποια στιγμή να τον ξεπεράσει, αλλά ίσως και να είναι μαζί στην ενδεκάδα σε κάποια παιχνίδια.

Στο Etihad και σε ένα πολύ δύσκολο ματς για τον Ολυμπιακό, ο Πέπε και ο Μπρούμα μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν πολλή δουλειά στην προσπάθεια των Πειραιωτών να ισοφαρίσουν την Μάντσεστερ Σίτι. Χρειάζονται κι άλλα δείγματα, σε διαφορετικού τύπου αγώνες, αλλά οι δύο Πορτογάλοι είναι δεδομένο ότι θα παίξουν περισσότερο και θα προσφέρουν σημαντικές λύσεις.

Αυτός που είναι σε «αναμονή» πια είναι ο Ρούμπεν Βινάγκρε. Ήδη έχει πάρει χρόνο στο Πόρτο και με τον Απόλλωνα, με φανερό πρόβλημα στο ανασταλτικό κομμάτι, το οποίο προσπαθεί να διορθώσει καθημερινά στις προπονήσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Πορτογάλος αριστερός μπακ είχε συνηθίσει σε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού στην Γουλβς, η οποία πάντα είχε τρεις στόπερ και ο δικός του ρόλος ήταν πιο ελεύθερος και επιθετικός. Πρόκειται όμως για καλό παίκτη, συνεπώς είναι γι΄αυτόν θέμα χρόνου. Αν και ο Χολέμπας, στην πλειονότητα των αγώνων που έχει χρησιμοποιηθεί, δείχνει ότι δικαίως αποτελεί προς το παρόν την πρώτη επιλογή του Μαρτίνς για τη συγκεκριμένη θέση.