Εθελοντική αιμοδοσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Συνεχίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός την πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας, παρά τα προβλήματα με τον κορονοϊό. 

Εθελοντική αιμοδοσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Τις λεπτομέρειες για τον ασφαλή τρόπο συνέχισης της πρωτοβουλίας για την εθελοντική αιμοδοσία δημοσιοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Πιστή στο ραντεβού της με την εθελοντική αιμοδοσία δύο φορές το χρόνο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Λόγω των αυστηρών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ σχετικά με τον συνωστισμό, η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 19:00, κατόπιν ραντεβού.

Οι αιμοδότες για αποφυγή του συγχρωτισμού θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού που θα κλείνεται στο τηλέφωνο 2104511459, πρωινές ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η θεσμοθέτηση της αιμοδοσίας δύο φορές το χρόνο αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της σημαντικής κοινωνικής συνεισφοράς του Ολυμπιακού, κάνοντας έτσι πράξη την ευθύνη της ομάδας μας απέναντι στην κοινωνία.

Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά. Ο αιμοδότης χαρίζει μια ευκαιρία σε έναν ασθενή να σωθεί η ζωή του, χαρίζει ελπίδες σε αυτούς που είναι κοντά ή εξαρτώνται από αυτόν τον ασθενή. Ο αιμοδότης, όπως δείχνουν οι έρευνες, κυρίως κάνει καλό και στο δικό του οργανισμό, ανανεώνοντας και αναζωογονώντας το αίμα του και μικραίνοντας τις πιθανότητες να πάθει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή καρκίνο. Η ηθική ικανοποίηση και η χαρά που παίρνει δίνοντας λίγο αίμα είναι αμέτρητη.

Η αιμοδοσία δίνει ζωή. Πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνείς στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα.

Μη διστάζετε και μην αφήνετε τον φόβο να σας κατευθύνει. Ελάτε να γίνετε μέλος της Ομάδας Αίματος του Ολυμπιακού».