Θρύλε, φτάσε όπου (δεν) μπορείς...

Θέλοντας και μη, η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αφήσει περισσότερους από τους μισούς «ενδεκαδάτους» εκτός αρχικού πλάνου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν ένα δείγμα του γεγονότος ότι το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία είναι... κυκλωμένο εδώ και καιρό στον Πειραιά. Γράφει ο Θοδωρής Ρούσσος

Θρύλε, φτάσε όπου (δεν) μπορείς...

Το ματς με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν μια καλή ευκαιρία για κάποιους ποδοσφαιριστές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, σε ένα σύμπλεγμα έντεκα παικτών που ίσως να μην το ξαναδούμε, και για τους βασικούς να κερδίσουν ανάσες ενόψει του αυριανού αγώνα στο Μάντσεστερ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ο χρόνος προσαρμογής που χρειάστηκαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε συνθήκες επίσημου αγώνα και πήγε (και αυτό) στα σκουπίδια. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι έχουμε φτάσει στον Νοέμβρη και ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων του. Από ένα σημείο και μετά η αγωνιστική αδιέξοδος προς το αντίπαλο τέρμα μετατρέπεται σε ψυχολογικό βάρος που θα ελαφρυνθεί όταν βρεθεί ο πρώτος παίκτης της ομάδας που θα βρει δίχτυα πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, η εξαργύρωση του αγώνα ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα, Ατρόμητο, Παναιτωλικό.

Και πώς τα φέρνει η -ποδοσφαιρική- τύχη... Πάλι στο επίκεντρο ο Χασάν, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης. Μπορεί στη συνείδηση όλων μας (και στην πραγματικότητα) ο Βαλμπουενά να είναι ο δημιουργός και ο Ελ Αραμπί ο εκτελεστής, αλλά αναρωτηθήκατε πόσες φορές φέτος ο Χασάν ήταν φέτος σε πρώτο πλάνο; Με τη χαμένη ευκαιρία και το ακυρωθέν γκολ στα Γιάννινα, με το γκολ-χρυσάφι απέναντι στη Μαρσέιγ, με τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ που θα κουβαλούσε υπέρ του ο Ολυμπιακός -έστω σε χαμένο παιχνίδι- στα ματσαρίσματα με την Πόρτο και προχθές με το ξεκλείδωμα της άμυνας του Απόλλωνα.

Ο Αιγύπτιος εξελίσσεται στον καλύτερο 12ο παίκτη του Ολυμπιακού, που σε πολλά παιχνίδια θα υποχρεώνει τον Μαρτίνς να τον χωρέσει πέρα από το μυαλό του και μέσα στην ίδια ενδεκάδα με τον Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι ένα από αυτά. Εκεί ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από την κατοχή που είχε στο Πόρτο και πολλά... λιγότερα από τα ατομικά λάθη, από τα οποία προήλθαν τα δύο γκολ των Πορτογάλων. Το αυριανό ματς έρχεται σε μια καλή συγκυρία για τον Ολυμπιακό: ότι πέντε ημέρες μετά η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα υποδέχεται τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Με την πολυτέλεια να έχει κάνει το «2 στα 2» στον όμιλο απέναντι σε Πόρτο και Μαρσέιγ, πετυχαίνοντας από τρία γκολ στην καθεμία, έχει πέσει... με τα μούτρα στο must win παιχνίδι με τους πρωταθλητές Αγγλίας, αφού νέα απώλεια βαθμών θα την αφήσει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, το αυριανό παιχνίδι έρχεται σε δεύτερο πλάνο για τους Άγγλους και αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να εμφανιστεί ο αξιοπρεπέστατος Ευρωπαίος Ολυμπιακός που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Να τη χτυπήσει πρώτα στο μυαλό, μετά στο γήπεδο και να φτάσει όπου (δεν) μπορεί!