Ανδρέας Μπουχαλάκης: Το λάθος και η αδικία

Είναι εκτός ορίων η κριτική που δέχεται ο Ανδρέας Μπουχαλάκης για το σοβαρό λάθος του στο ματς του Ολυμπιακού με την Πόρτο. 

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Το λάθος και η αδικία

Ναι, ήταν σοβαρό το λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο «Ντραγκάο» και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ήττα του Ολυμπιακού από την Πόρτο, αν και -όπως από την πρώτη στιγμή πήραμε θέση- εξίσου σοβαρά ήταν και λάθη άλλων ποδοσφαιριστών. Για παράδειγμα του Βαλμπουενά στην ευκαιρία προς το φινάλε του πρώτου μέρους, του Ελ Αραμπί που έβγαινε συνέχεια οφσάιντ, του Χασάν που δεν μπόρεσε να μειώσει στο τέλος, του Ραφίνια στη φάση του δεύτερου γκολ. Απλά του Μπουχαλάκη ήταν το πιο τρανταχτό, Όπως λάθος έκανε ο Μαρτίνς και με τις αλλαγές στο 70', πάνω που ο Ολυμπιακός είχε έναν πολύ έντονο ρυθμό πίεσης για την Πόρτο και αυτές οι αλλαγές τον αποσυντόνισαν. Λάθη, όμως, γίνονται. Σε αυτό το επίπεδο πληρώνονται πιο εύκολα. Και πράγματι η κριτική πρέπει να υπάρχει και ενίοτε να είναι αυστηρή, αλλά όχι στο πλαίσιο της ισοπέδωσης για μία ομάδα που έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα με το συγκεκριμένο προπονητή και τους παίκτες της.

Αλλά ας μείνουμε στον Μπουχαλάκη και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το πολύ εύκολο λάθος που έκανε στο 11' της αναμέτρησης, στο ρίσκο που παίρνει δεδομένα και εν γνώσει του ο Ολυμπιακός για το build up στο παιχνίδι του σε συνθήκες πίεσης ψηλά από αντίπαλους τέτοιας ποιότητας.

Ήταν ένα μεγάλο λάθος. Και τον επηρέασε στη συνέχεια του ματς, διότι έκανε κι άλλα. Όπως έχει κάνει και στο παρελθόν σε αυτή τη διετία της απόλυτης μονιμότητάς του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Αλλά όταν ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται συνέχεια, θα κάνει και σφάλματα που πολλές φορές θα κοστίσουν. Όπως επίσης, όταν ένας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται συνέχεια, κάτι σημαίνει. Ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ότι έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ότι είναι απαραίτητος. Και ότι έχει κάνει μεγάλα ματς σε αυτή τη διαρκή συμμετοχή.

Για τον Μπουχαλάκη απλά να θυμίσουμε ότι πέρυσι, στην ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με το νταμπλ, αγωνίστηκε σε 52 αναμετρήσεις της ομάδας! Έπαιξε σε όλα τα ματς της Ευρώπης. Στις προκρίσεις επί της Πλζεν, της Μπασάκ και της Κράσνονταρ, όλα 90λεπτα. Χρησιμοποιήθηκε βασικός σε όλα τα ματς του ομίλου στο Champions League. Όπως και σε αυτά του Europa League, περιλαμβανομένου του 2-1 στο Λονδίνο με την Άρσεναλ. Στη ρεβάνς με τη Γουλβς μόνο, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Ήταν βασικός σε όλα τα ντέρμπι, όπως και στους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά και πρόπερσι, όταν δεν ήταν τόσο βασικός, έκανε 90λεπτα στις προκρίσεις του Ολυμπιακού στο Europa League με τη Λουκέρνη και την Μπέρνλι, βάζοντας και γκολ στους Άγγλους.

Δεν χρειάζεται προστασία ο Μπουχαλάκης, ό,τι έχει κερδίσει το έχει πετύχει με το «σπαθί» του. Με τα καλά και τα αρνητικά στο παιχνίδι του. Έφτασε να φορέσει το περιβραχιόνιο, έχοντας την εκτίμηση προπονητή και συμπαικτών για τη δουλειά του και την αφοσίωσή του. Να δέχεται κριτική είναι γόνιμο και δίκαιο. Και για τον ίδιο. Να στοχοποιείται για ένα σοβαρό λάθος και να απαξιώνεται είναι αδικία. Κι αυτό είναι που δεν πρέπει να τον επηρεάσει, αλλά να τον πεισμώσει για τη συνέχεια...