Παναχαϊκή: Βαριές κουβέντες από Ελευθερόπουλο και Βενετίδη κατά Μπάρλου!

Δεν έμειναν αναπάντητα τα πρόσφατα λόγια του Γιώργου Μπάρλου για το πρώην πλέον προπονητικό δίδυμο των Ελευθερόπουλου - Βενετίδη και τα όσα τους καταλόγισε στη σύντομη θητεία τους στην άκρη του πάγκου. Με αναλυτική επιστολή καταλογίζουν στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναχαϊκή ουκ ολίγα πράγματα.

Παναχαϊκή: Βαριές κουβέντες από Ελευθερόπουλο και Βενετίδη κατά Μπάρλου!

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή που δημοσιοποίησαν, αναφέρουν βαριές αναφορές και καταγγελίες, χωρίς πάντως να λένε το όνομά του:

«Έπειτα από την πρόσφατη καταχρηστική και παράτυπη καταγγελία της σύμβασής μας, παρακολουθήσαμε μια σειρά από τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ για τα γεγονότα αυτών των μηνών.

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, δημιουργήθηκε από το μηδέν μια ολοκαίνουργια ομάδα. Από τον περσινό κορμό κρατήθηκε μόλις ένα ποδοσφαιρικό συμβόλαιο.

Ταυτόχρονα υπήρξε από την πλευρά μας ιδιαίτερη προσοχή στο να μην ξεπεραστεί ο οριοθετημένος προϋπολογισμός των 650.000 ευρώ για το αγωνιστικό τμήμα (το μισό ποσό ακριβώς από τον περσινό δεύτερο στη βαθμολογία της ίδιας κατηγορίας).

Προκειμένου να προσελκύσουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, ικανούς για πρωταθλητισμό, χρειάστηκε να επιδείξουμε μεγάλη υπομονή καθώς οι αρχικές τους οικονομικές απαιτήσεις ήταν απαγορευτικές για τα δεδομένα που είχαμε.

Επίσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε κανένα προηγούμενο δείγμα γραφής στον χώρο του ποδοσφαίρου από τον πρόεδρο της ομάδας, χρειάστηκε η δική μας ποδοσφαιρική υπόληψη και το κύρος του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λουμπαρδέα, ώστε να καμφθούν οι επιφυλάξεις των αθλητών και να πειστούν για την εγκυρότητα του εγχειρήματος.

Στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας μάς ζητήθηκε να αξιολογήσουμε 14 ποδοσφαιριστές, από ερασιτεχνικά σωματεία και νεαρούς αθλητές που ανήκαν στην ομάδα. Το πράξαμε με ειδικές προπονήσεις που διήρκεσαν δύο εβδομάδες, ενώ οργανώσαμε και τέσσερα φιλικά παιχνίδια σε δώδεκα μέρες. Τελικά, κρατήσαμε τέσσερις.

Στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, όπου άρχισε να διαμορφώνεται και το αντιπροσωπευτικό έμψυχο δυναμικό μας, δώσαμε έμφαση στη φυσική κατάσταση. Έχουμε καταγεγραμμένα στοιχεία και στατιστικά που αποδεικνύονται μέσω των διαθέσιμων προγραμμάτων GPS και δείχνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα που είναι πάνω από τον μέσον όρο της κατηγορίας στον εβδομαδιαίο προπονητικό κύκλο, της τάξεως του 30%.

Ο στόχος ήταν να φρεσκάρουμε την ομάδα δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη και να έχουμε τη καλύτερη δυνατή απόδοση τη κατάλληλη στιγμή, στους αγώνες πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε το δέσιμο της ομάδας και την εκπαίδευση δύο διαφορετικών συστημάτων.

Παρότι τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια κατά το στάδιο της προετοιμασίας έχουν πολύ μικρή σημασία, ωστόσο επισημαίνουμε ότι τα αντιμετωπίσαμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και τα αποτελέσματα ήταν: 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, με 1 γκολ διαφορά και χαμένο πέναλτι και στα δύο.

Ωστόσο, σε κάθε φιλικό αγώνα που δεν νικούσαμε, ακολουθούσε ξέσπασμα από την πλευρά του προέδρου της ομάδας, με την απαίτηση για απομάκρυνση κάποιου παίκτη, που σύμφωνα με την προσωπική του κρίση δεν είχε καλή απόδοση.

Γίναμε μάρτυρες σωρείας προσβολών προς τους γηγενείς ποδοσφαιριστές και ακραίων χαρακτηρισμών προς τους αλλοδαπούς αθλητές μας.

Ήταν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές για εμάς -και για όσα πρεσβεύουμε- το να τις υπομένουμε και να τις διαχειριστούμε, προκειμένου από τη μία να ηρεμήσουμε τον ίδιο και από την άλλη να κρατήσουμε τον αθλητή μας αλλά και την ομάδα συγκεντρωμένους και προσηλωμένους στον στόχο τους.

Αντίστοιχης δυσκολίας ήταν φυσικά η μόνιμη παρακολούθησή μας από τις συνδεδεμένες κάμερες που έχει στο προπονητικό γραφείο, τα αποδυτήρια των αθλητών, το γυμναστήριο, την αίθουσα φυσικοθεραπειών και συνεδριών και η καθημερινή αποστολή φωτογραφιών στο κινητό από τις κάμερες αυτές.

Η πρόσφατη αναφορά του για διαχωρισμό ποδοσφαιριστών από μεριάς μας έχει να κάνει κυρίως με τη μη διαρκή χρησιμοποίηση στους αγώνες του ποδοσφαιριστή/κουνιάδου του στην ομάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον μη επαρκή αριθμό αθλητών στις θέσεις των μπακ μέχρι και τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.

Τέλος, να σταθούμε στην αναφορά του για το περιστατικό στον αγιασμό της ομάδας. Επέδειξε κατά την κρίση μας πολύ άσχημη συμπεριφορά για το γεγονός ότι δεν χειροφιλήσαμε τον ιερέα που πραγματοποίησε τον αγιασμό.

Θεωρούμε ότι η αληθινή πίστη είναι βαθιά εσωτερική και προσωπική υπόθεση. Το πώς εκφράζεται αποδεικνύεται με τη καθημερινή στάση ζωής του και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο.

Προφανώς αυτή είναι “η διαφορά φιλοσοφίας” μας, στην οποία αναφέρθηκε ο ίδιος, ως δήθεν αιτία της καταγγελίας της σύμβασής μας, ανακοινώνοντας μάλιστα και την πρόσληψη νέου προπονητή στην ομάδα, χωρίς να έχουν τηρηθεί τα νόμιμα για τη λύση της σύμβασής μας.

Δυστυχώς, καθώς αποδεικνύεται, η απόφασή μας να συνεργαστούμε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν ήταν η πλέον συνετή και θα τη χρεωθούμε επαγγελματικά αρκετά ακριβά.

Είναι γεγονός ότι νιώθουμε τυχεροί που υπηρετήσαμε μια ομάδα με τόσους αφοσιωμένους οπαδούς με ανιδιοτελή κίνητρα, ένα εξαιρετικό σε διάθεση για σκληρή δουλειά σύνολο ποδοσφαιριστών και έναν τεχνικό διευθυντή-κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον οποίο η συνεργασία υπήρξε υποδειγματική.

Η ομάδα ήταν και είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Το πιστέψαμε από την αρχή, δουλέψαμε σκληρά για αυτό και δεν φοβηθήκαμε να το διατυπώσουμε δημόσια όποτε ερωτηθήκαμε.

Έχουμε περάσει όλη μας τη ζωή στα γήπεδα και γνωρίζουμε πως το μοναδικό που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην επαναφορά της ομάδας στην πρώτη κατηγορία είναι η απειρία, η αστάθεια και οι διαλυτικές τάσεις του προέδρου της.

Ευχόμαστε ολόψυχα να ξεπεραστούν και η ομάδα να κατακτήσει την κορυφή.

Ελευθερόπουλος Δημήτριος, Βενετίδης Στέλιος».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας