Αποδεδειγμένα πια... καλύτερος από Πόρτο και Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός

Έγιναν λάθη απ΄όλους στο Ντραγκάο και κόστισαν ακριβά. Αλλά ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι αξίζει να προσπεράσει Πόρτο και Μαρσέιγ στον όμιλο του Champions League.

Αποδεδειγμένα πια... καλύτερος από Πόρτο και Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε σοβαρά λάθη στο Ντραγκάο με το μεγαλύτερο ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τα περισσότερα λάθη που έκανε η Πόρτο! Διότι σίγουρα έπαιξε ρόλο στο ματς η «γκέλα» του Μπουχαλάκη στην αρχή, αλλά το ίδιο καθοριστικό ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βάλει ένα γκολ ούτε στο διάστημα της κυριαρχίας του, αλλά ούτε και στη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε στο ματς, αυτή τη Χασάν μετά το 2-0.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε την ισοφάριση και δεν συμβιβάστηκε με μια «γλυκιά» ήττα, με σκορ που θα μπορούσε να βοηθήσει στην τελική συγκομιδή και σε περιπτώσεις ισοβαθμιών. Ρίσκαρε αλλά αυτή τη φορά δεν του βγήκε. Η συμμετοχή του Μπρούμα και του Βινάγκρε κάποτε θα ερχόταν. Αλλά η είσοδός τους αποδείχτηκε ότι έγινε σε λάθος timing. Κι έμοιαζε να κόβει το ρυθμό της ομάδας, σε ένα σημείο ΄που η Πόρτο έδειχνε σε κατάσταση πανικού.

Αυτό ήταν το θέμα και όχι τα πρόσωπα. Παρόλο που τόσο ο Φορτούνης, αλλά και ο Χασάν στο τέλος παρά την ευκαιρία που έχασε, έδειχναν πολύ πιο μέσα στο πνεύμα της ομάδας σε σχέση με τους «νέους». Λογικό άλλωστε.

Λάθη έγιναν στις στατικές φάσεις διότι ο Ολυμπιακός κέρδισε απίστευτα πολλές μέσα στο ματς. Αλλά δεν τις αξιοποίησε για μία ακόμη φορά. Ενώ ο Ελ Αραμπί πάλι ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του, καθώς έβγαινε συχνά οφσάιντ, αλλά και όταν έπρεπε να ενεργήσει γρήγορα στην περιοχή δεν το έκανε. Γενικά το σφάλμα του Μπουχαλάκη ήταν το πιο χοντρό, αλλά ούτε το μοναδικό ούτε το πιο καθοριστικό ώστε να χάσει ο Ολυμπιακός ένα παιχνίδι από μία ομάδα που ήταν κατώτερη από αυτόν.

Και μόνο βέβαια ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να είναι ανώτερος από την Πόρτο μέσα στο «σπίτι» της, όπως έχει καταφέρει να είναι καλύτερος και από την Μαρσέιγ την οποία νίκησε, αποτελεί μια (ακόμη) τεράστια απόδειξη επιτυχίας και βελτίωσης αυτής της ομάδας. Κάτι που πιστώνεται στον Μαρτίνς και στους παίκτες του, ακόμη και σε εκείνους που έκαναν όλα αυτά τα «φτηνά» λάθη που κόστισαν «ακριβά».

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει. Και στην πορεία αυτού του ομίλου η καλύτερη ομάδα αναμφίβολα θα προκριθεί. Η Μάντσεστερ Σίτι. Ο επόμενος καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός. Αν αποφύγει στα επόμενα ματς δικά του λάθη, θα τα καταφέρει. Κι αν έχει λίγη τύχη στα ματς της Πόρτο με την Μαρσέιγ, με ισοπαλίες. Αλλά αυτόν τον Ολυμπιακό, πιο αποτελεσματικό στην επίθεση και πιο προσεκτικό στην άμυνα, ακόμη και εναντίον της Σίτι ποιός μπορεί να τον ξεγράψει;