Πόρτο-Ολυμπιακός: Δώρο για τον Βαλμπουενά!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά συμπληρώνει στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην Πόρτο 50 αγώνες σε ομίλους του Champions League! Και θέλει να το γιορτάσει!

Πόρτο-Ολυμπιακός: Δώρο για τον Βαλμπουενά!

Ιδιαίτερο είναι το σημερινό (22.00) παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Πόρτο για τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο 36χρονος άσος συμπληρώνει 50 αγώνες σε ομίλους του Champions League με τις φανέλες της Μαρσέιγ, της Λιόν και του Ολυμπιακού, ενώ συνολικά φτάνει στα 110 ματς στις διοργανώσεις της UEFA, έχοντας παιχνίδια και με τις Φενερμπαχτσέ και Ντιναμό Μόσχας. Είναι λογικό ο Γάλλος να επιδιώξει να συνδυάσει αυτά τα προσωπικά ρεκόρ με ένα καλό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, κάτι που όπως πάντα θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του.

Από τα 49 παιχνίδια του στα γκρουπ της κορυφαίας διοργάνωσης, τα 37 ήταν για λογαριασμό της Μαρσέιγ, τα 8 με την Λιόν και 4 με τον Ολυμπιακό στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Έχει σημειώσει 4 τέρματα, το περσινό εναντίον της Τότεναμ με τον Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα με την Μαρσέιγ. Με την γαλλική ομάδα ο Βαλμπουενά έχει σκοράρει μόνο σε εκτός έδρας παιχνίδια! Στο Λίβερπουλ-Μαρσέιγ 0-1, στο Σπαρτάκ Μόσχας-Μαρσέιγ 0-3 και στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3. Μήπως έχει κι ένα απόψε για τον Ολυμπιακό σε εκτός έδρας αναμέτρηση; Για να κάνει πιο φανταχτερό το πάρτι του; Μακάρι...

Με την Μαρσέιγ έχει δώσει ασίστ στο Ζίλινα-Μαρσέιγ 0-7, στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μαρσέιγ 2-1 και στο Μαρσέιγ-Ίντερ 1-0. Με την Λιόν σε εκτός έδρας 1-1 με την Γάνδη. Και με τον Ολυμπιακό στο περσινό 2-2 με την Τότεναμ και στο φετινό 1-0 με την Μαρσέιγ.

Στο Europa League έχει παίξει σε 36 αναμετρήσεις, τις 9 με την Μαρσέιγ (γκολ επί της Φενέρ), τις 11 με την Ντιναμό Μόσχας, τις 6 με την Λιόν (γκολ σε Άγιαξ και Άντερλεχτ), τις 4 με την Φενέρ και τις 4 με τον Ολυμπιακό.

Σε προκριματικά Champions League έχει 10 αγώνες. Τους 2 με την Φενερμπαχτσέ και τους 8 με τον Ολυμπιακό (με γκολ επί της Μπασακσεχίρ πέρυσι και της Ομόνοιας φέτος). Και σε προκριματικά Europa League έχει παίξει 6 φορές χωρίς να σκοράρει. Τις 2 με την Μαρσέιγ και τις 4 με την Φενερ.