Καν' το, όπως με τη Γαλλία: Η γκολάρα του Βαλμπουενά στην Πορτογαλία! (vid)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει βάλει ένα εκπληκτικό γκολ επί πορτογαλικού εδάφους. Και είναι έτοιμος να το επαναλάβει στο Πόρτο με τον Ολυμπιακό!

Καν' το, όπως με τη Γαλλία: Η γκολάρα του Βαλμπουενά στην Πορτογαλία! (vid)

Σε συλλογικό επίπεδο ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει παίξει αρκετές φορές στην Πορτογαλία με τις ομάδες του στο παρελθόν (έχει ήττα 2-1 με τη φανέλα της Μαρσέιγ από την Πόρτο στο Ντραγκάο για το Champions League), αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει ένα φανταστικό γκολ που είχε πετύχει με την Εθνική Γαλλίας σε φιλική αναμέτρηση επί πορτογαλικού εδάφους.

Ο αγώνας είχε γίνει στις 9 Απριλίου του 2015 στο Ζοζέ Αλβαλάδε της Λισαβόνας, με τον Βαλμπουενά να μπαίνει αλλαγή στο 80΄στη θέση του Μούσα Σισοκό. Το αποτέλεσμα ήταν 0-0 έως εκείνη την ώρα και στο 85΄η Γαλλία κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή.

Η εκτέλεση του Βαλμπουενά ήταν φανταστική και ο Ρουί Πατρίσιο δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Με αυτό το γκολ η Γαλλία πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Πορτογαλίας που είχε στην ενδεκάδα της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Πέπε της Πόρτο, τον Νάνι, αλλαγές τον Κουαρέσμα και τον Μπερνάρντο Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και βασικό τον Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ! Και προπονητή, φυσικά, τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Βαλμπουενά είναι πανέτοιμος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια μεγάλη επιτυχία, αυτή τη φορά σε μια άλλη πορτογαλική πόλη και σε μια διαφορετική διοργάνωση. Ίσως με ένα τέτοιο γκολ σαν εκείνο στην Λισαβόνα πριν από 5 χρόνια...