Ο Κορόνα, η άμυνα της Πόρτο και ο Ολυμπιακός...

Ο Μεξικανός Κορόνα μεγάλος κίνδυνος για την πλευρά του Ραφίνια. Τα κενά στην άμυνα και ο εκνευρισμός του Κονσεϊσάο. Τι να προσέξει και πού να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός. 

Ο Κορόνα, η άμυνα της Πόρτο και ο Ολυμπιακός...

Παρακολουθώντας κανείς τον αγώνα της Πόρτο με την Ζιλ Βισέντε, προφανώς και ο Πέδρο Μαρτίνς με τους συνεργάτες του, θα διαπίστωσαν αρκετά πράγματα, χρήσιμα για τον αγώνα της Τρίτης (27/10) στο «Ντραγκάο» για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Παρά το γεγονός ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πώς θα παρουσιαστεί στο ματς που ενδιαφέρει.

Τα γενικά συμπεράσματα είναι τα εξής: Νο 1 κίνδυνος (μαζί με τον Ντίας που δεν έπαιξε το βράδυ του Σαββάτου) είναι ο Χεσούς Κορόνα. Ο Μεξικανός κάνει τα πάντα από τις πτέρυγες. Όταν έπαιξε δεξιά, στο πρώτο ημίωρο, δεν φάνηκε τόσο. Αλλά όταν πήγε αριστερά, έγινε «χαμός». Άρχισε να φτιάχνει φάσεις διαρκώς και ήταν μέσα σε όλες τις ευκαιρίες της Πόρτο. Όπως και στη φάση του μοναδικού τέρματος, το οποίο πέτυχε ο Εβανίλσον. Ο Κορόνα είναι εξαιρετικός σε επινοήσεις, ντρίμπλες, παιχνίδι στο χώρο. Όταν χρειάστηκε (μετά την αποβολή του Ζαϊντού που τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση και πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό), ο Κορόνα έπαιξε και αριστερό μπακ για να καλύψει τα κενά.

Κενά...Ωραία λέξη για τον Ολυμπιακό. Η Πόρτο έχει σημαντικές ανασταλτικές αδυναμίες. Δεν ξέρω αν ο Κονσεϊσάο θα παίξει με τρεις στόπερ και εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά αυτό που φάνηκε είναι ότι ο Πέπε έχει... παραμεγαλώσει, ενώ και ο Εμπεμπά (τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και... διασύρει προ εξαετίας ο Ολυμπιακός με την Άντερλεχτ) δεν είναι αξιόπιστος. Ο Ζαϊντού ήταν ο καλύτερος όλων, αλλά η Ζιλ Βισέντε είχε εύκολες μεταβάσεις από την περιοχή της προς τον χώρο άμυνας της Πόρτο, αφού και ο Ουρίμπε με τον Βιέιρα δεν είχαν καλές επιστροφές. Ο Ολυμπιακός μπορεί να «χτυπήσει» εκεί και να κάνει μεγάλες ζημιές. Θα δείτε ότι θα έχει αρκετές ευκαιρίες, αρκεί να είναι αποτελεσματικός απέναντι σε έναν καλό γκολκίπερ όπως είναι ο Αργεντινός της Πόρτο.

Κάτι ακόμη. Η Πόρτο έχει ένα άγχος και έναν εκνευρισμό. Φαίνεται και στις κινήσεις των παικτών της, αλλά και στις αντιδράσεις του Κονσεϊσάο. Έχει μείνει πίσω από την Μπενφίκα στο πρωτάθλημα, άρχισε με ήττα στην Ευρώπη, έστω και εντός προγράμματος, αλλά γενικά δεν είναι μια ομάδα με ηρεμία. Ο προπονητής της πήρε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες στο ματς του πρωταθλήματος, ενώ επειδή ο διαιτητής κρατούσε καθυστερήσεις και δεν το έληγε ήταν συνεχώς με ένα ειρωνικό χαμόγελο.

Έχει πάρα πολλά να προσέξει ο Ολυμπιακός στο «Ντραγκάο». Η άμυνά του πρέπει να είναι προσηλωμένη διαρκώς. Κι ο Ραντζέλοβιτς να βοηθάει πολύ τον Ραφίνια στο «θέμα Κορόνα». Όπως κι από την άλλη πλευρά, με τον Ντίας στην 11αδα, θα είναι δύσκολα. Αλλά αν ο Ολυμπιακός μπορέσει και προηγηθεί, τότε όλα θα είναι δύσκολα για τους γηπεδούχους. Είναι μια ευκαιρία ξανά για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Όπως ήταν και με την Μαρσέιγ και αξιοποιήθηκε...