Η διπρόσωπη Πόρτο του «Ντραγκάο»

Η γηπεδούχος Πόρτο της Ευρώπης δεν «τρομάζει» τον Ολυμπιακό. Στο πρωτάθλημα είναι αλλιώς, αλλά και πάλι...

Η διπρόσωπη Πόρτο του «Ντραγκάο»

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του θα παρακολουθήσουν και θα μελετήσουν τον αποψινό (22.30) αγώνα της Πόρτο με την Ζιλ Βιθέντε στο «Ντραγκάο» για την 5η αγωνιστική της Primeira Liga, ενόψει της κόντρας την προσεχή Τρίτη (27/10) για το Champions League. Κι είναι ένα παιχνίδι το αποψινό στο οποίο ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν μπορεί να κάνει πειραματισμούς και πολλές αλλαγές λόγω Ευρώπης, διότι η Πόρτο έχει μείνει 5 βαθμούς πίσω από την Μπενφίκα και δεν έχει περιθώριο άλλων απωλειών.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τρίτη σε ένα γήπεδο που δεν μπορεί να θεωρεί «καυτή» έδρα, ακόμη κι αν έχει τελικά κόσμο, όπως επιδιώκουν οι Πορτογάλοι που έχουν τυπώσει εισιτήρια για έναν αριθμό θεατών και περιμένουν την τελική έγκριση.

Φέτος άλλωστε η Πόρτο έχει γνωρίσει σε αυτό το γήπεδο την ήττα-σοκ με 3-2 από την Μαρίτιμο. Ο Ολυμπιακός έχει δει φυσικά και αυτό το παιχνίδι και το έχει αναλύσει, ψάχνοντας τις αδυναμίες της ομάδας του Κονσεϊδάο που ειδικά στον αμυντικό τομέα είναι φέτος αρκετές. Μην ξεχνάμε το 2-2 στη Λισαβόνα με την Σπόρτινγκ, όπως φυσικά και το 3-1 στο Etihad στην πρεμιέρα του Champions League. Η Πόρτο είναι μία ομάδα που βάζει γκολ εύκολα, αλλά δέχεται επίσης εύκολα.

Ας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα που είχε η Πόρτο στο γήπεδό της από τότε που άρχισε ξανά η δράση στην Πορτογαλία μετά την καραντίνα. Θα βρούμε ως αρνητικό μόνο τη φετινή ήττα από την Μαρίτιμο κι αυτό είναι σίγουρα κάτι επίσης που αξίζει προσοχή.

Πριν από το 2-3, λοιπόν, με την Μαρίτιμο η Πόρτο νίκησε 3-1 την Μπράγκα για το φετινό πρωτάθλημα. Και για το περσινό: Στις 20 Ιουλίου 6-1 την Μορεϊρένσε, στις 15 Ιουλίου 2-0 την Σπόρτινγκ, στις 5 Ιουλίου με 5-0 την Μπελενένσες, στις 23 Ιουνίου με 4-0 την Μποαβίστα και στις 16 Ιουνίου 1-0 την Μαρίτιμο. Είχε δηλαδή ένα σερί 6 εντός έδρας νικών, με σκορ 21-2! Δεν είναι αμελητέο...

Όπως φυσικά δεν είναι ανάξιο αναφοράς το ότι στην περσινή σεζόν της στην Ευρώπη, η Πόρτο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στην έδρα της. Σε μια χρονιά που είχε ξεκινήσει από το σοκ του αποκλεισμού από την Κράσνονταρ (είχε χάσει 3-2 στο «Ντραγκάο) και συνεχίστηκε στον όμιλο του Europa League με δύσκολη νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις (2-1), ισοπαλία 1-1 με την Ρέιντζερς και επίσης δύσκολη επικράτηση με 3-2 εναντίον της Φέγενορντ. Όσο για τη φάση των «32» του Europa League η Πόρτο είχε ηττηθεί στην Γερμανία από την Λεβερκούζεν και αποκλείστηκε με το 1-3 στο «Ντραγκάο».

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι έδρα «φόβητρο» για τον Ολυμπιακό αυτή στην οποία ο αντίπαλος είχε δύο ήττες, μία ισοπαλία και δύο δύσκολες νίκες στο γκολ, στην περσινή ευρωπαϊκή πορεία της. Το ματς αναμφίβολα θα είναι δύσκολο, αλλά για τον τωρινό Ολυμπιακό δεν μπορεί παρά να είναι μια πρόκληση γεμάτη φιλοδοξίες και θετικές πιθανότητες...