Γιατί να μη θέλει Ολυμπιακό ο Σεμέδο;

Δεν ήταν μόνο το ισχυρότερο συμβόλαιο αυτό που κράτησε τον Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό. 

Γιατί να μη θέλει Ολυμπιακό ο Σεμέδο;

Ακόμη και τις εποχές της «φουλ επίθεσης» της Μπενφίκα για να τον αποκτήσει, ο Ρούμπεν Σεμέδο διατηρούσε επιφυλακτική στάση. «Αφήστε να περάσουν οι μέρες και θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον μου, το σίγουρο είναι ότι νιώθω καλά και είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό».

Πολλοί ήταν επίσης επιφυλακτικοί. Πίστευαν ότι ο Σεμέδο είχε αποφασίσει να πάει στην Λισαβόνα και προσπαθούσε κι από τη δική του πλευρά να πιέσει τον Ολυμπιακό για να τον δώσει στην Μπενφίκα. Τελικά τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι, παρόλο που σίγουρα ήταν δελεαστικό και το συμβόλαιο που πρότειναν οι Λουζιτανοί στον Σεμέδο, αλλά και η προοπτική για τον παίκτη να γυρίσει στην πατρίδα του και να παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ όχι μόνο της Πορτογαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Το «κόρτε» του Ζόρζε Ζεσούς στον Σεμέδο όπως όλοι πια ξέρουμε δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να παραχωρήσει τον παίκτη, ανεβάζοντας πάρα πολύ τις απαιτήσεις του. Και η Μπενφίκα το πήρε απόφαση και αποσύρθηκε. Αλλά για την ελληνική ομάδα το παν δεν ήταν να κρατήσει απλά τον Σεμέδο. Ήταν να τον κρατήσει απολύτως ικανοποιημένο.

Κι αυτό έγινε με τη συμφωνία για το νέο συμβόλαιο. Και με τα χρήματα που καλύπτουν την προσφορά που είχε κάνει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή η Μπενφίκα. Μπορεί να είναι και περισσότερα πια, με τα μπόνους που έχουν προβλεφθεί. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Σεμέδο, έχει έναν τεράστιο αμυντικό στο ρόστερ του για να αξιοποιήσει τα προσόντα του στις προσεχείς σεζόν ή να έχει πολύ μεγάλο κέρδος από αυτόν εφόσον έρθει κάποια εξωπραγματική πρόταση. Έστω και πρόταση που μπορεί να μην είναι... εξωπραγματική, εάν καλύπτει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και την ίδια την αξία του εν λόγω ποδοσφαιριστή. Διότι αυτή η αξία έχει προοπτική να μεγαλώσει κι άλλο. Champions League παίζει ο Σεμέδο, στο EURO μπορεί να είναι βασικός. Γιατί να μην υπάρξει «εκτόξευση» για έναν αμυντικό πάρα πολύ υψηλού επιπέδου;

Όπως επίσης και γιατί να μη θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό ο Σεμέδο, ασχέτως με τα χρήματα που του έδωσε ο Μαρινάκης; Παίζει σε ένα σύλλογο που είναι φαβορί στην Ελλάδα για τους τίτλους. Παίζει στο Champions League (ενώ με την Μπενφίκα φέτος δεν θα έπαιζε). Έχει έναν προπονητή με τον οποίο μπορεί να συνεννοηθεί στην εντέλεια και όχι μόνον επειδή είναι συμπατριώτες. Μέσω του Ολυμπιακού ξαναβρήκε τον (καλό) εαυτό του, ξαναμπήκε στη διεθνή σκηνή του ποδοσφαίρου, πανηγύρισε τίτλους και κέρδισε μόνιμη θέση στην εθνική Πορτογαλίας. Τι άλλο παραπάνω να ζητήσει, ειδικά όταν και στον τραπεζικό λογαριασμό του τα χρήματα είναι αυτά που πρέπει;