Κορονοϊός: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο 18χρονη - Μάσκες και στα διαλείμματα στα σχολεία

Μία 18χρονη από τα Τρίκαλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω εγκεφαλίτιδας.

Κορονοϊός: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο 18χρονη - Μάσκες και στα διαλείμματα στα σχολεία

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας μίας 18χρονης κοπέλας από τα Τρίκαλα, η οποία έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του TV10, η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Νοσοκομείο Τρικάλων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετά από σοβαρή επιπλοκή.

Μάλιστα το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως λόγω της επιπλοκής προκλήθηκε εγκεφαλίτιδα στη νεαρή κοπέλα.

Σχολεία: Μάσκα και στα διαλείμματα σε "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές

Μάσκες και στα διαλείμματα για τους μαθητές στις "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές
Μάσκες και στα διαλείμματα για τους μαθητές στις "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές EUROKINISSI

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα, για μαθητές σχολείων που βρίσκονται στις "πορτοκαλί" και τις "κόκκινες" περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές εκτός από το μάθημα θα φοράνε μάσκες και στο διάλειμμα και αναμένεται η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Το μέτρο θα ισχύσει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου σε όσες περιοχές βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4 (αυξημένης επιτήρησης) και δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας έφερε και αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής. Αλλαγές που ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και αφορούν συγκεκριμένες περιοχές.

  • Σε επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
  • Στο επίπεδο 3- αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα μια και οι δείκτες επικινδυνότητας είναι οριακοί μεταξύ των 2 επιπέδων και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί, σε 3 ημέρες, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.
  • Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Πιο αναλυτικά, στο επίπεδο 3 είναι: Νομός Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, ενώ από την Παρασκευή σε αυτές προστίθενται οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας.

Στο επίπεδο 4 είναι ο Νομός Κοζάνης και σήμερα, Παρασκευή αναβαθμίζεται και ο Νομός Καστοριάς.

πηγή: News247.gr