Ολυμπιακός-Μαρσέιγ: Η παράδοση του Ορσάτο

Τι εύχεται να συμβεί ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Μαρσέιγ από πλευράς διαιτησίας. Το παράδοξο με τον Ντανιέλε Ορσάτο. 

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ: Η παράδοση του Ορσάτο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ντανιέλε Ορσάτο που θα διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ (22.00) είναι εκ των κορυφαίων διαιτητών της Ευρώπης. Και αναμένεται ότι η διαιτησία του θα είναι ακριβοδίκαιη.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει καλές αναμνήσεις από τον 45χρονο Ιταλό, καθώς ήταν ο διαιτητής που είχε σφυρίξει τον περσινό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο. Δίνοντας και το πέναλτι προς το τέλος της αναμέτρησης με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League.O Ορσάτο είχε παίξει τον Ολυμπιακό εναντίον γαλλικής ομάδας τον Οκτώβρη του 2012, τότε που η ελληνική ομάδα είχε νικήσει εκτός έδρας την Μονπελιέ για το Champions League.

Ποιο είναι, όμως, το περίεργο με τον έμπειρο διαιτητή όταν βρίσκει μπροστά του γαλλικές ομάδες; Ιδού:

Τον περασμένο Αύγουστο σφύριξε στον τελικό του Champions League, στην ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπάγερν. Ενώ την ίδια σεζόν είχε και άλλη μία ήττα για γαλλική ομάδα, όταν η Λιόν είχε χάσει στην Ρωσία από την Ζενίτ με 2-0 για το Champions League.

Τα προηγούμενα χρόνια, όμως, όλα τα αποτελέσματά του ήταν υπέρ των γαλλικών ομάδων! Τη σεζόν 2018-19: Μάντσεστερ Σίτι-Λιόν 1-2 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί 0-2 για το Champions League, αλλά και Γερμανία-Γαλλία 0-0 για το Nations League. Τη σεζόν 2017-18 είχε παίξει στο Σέλτικ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-5, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα στο Ντόρτμουντ-Μονακό 2-3.

Είχε, δηλαδή, μια σειρά νικών γαλλικών συλλόγων και μάλιστα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις! Και τον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι αυτή η «παράδοση» που έσπασε την προηγούμενη χρονιά, δεν θα αρχίσει ξανά να ισχύει από φέτος!