Ολυμπιακός-Μαρσέιγ: Ο Αλβάρο, ο Σεμέδο και ο Ελ Αραμπί

Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα Ολυμπιακού-Μαρσέιγ θα είναι ο Ισπανός στόπερ Αλβάρο Γκονζάλες. Θα θυμηθεί τον Σεμέδο και τον Ελ Αραμπί. 

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ: Ο Αλβάρο, ο Σεμέδο και ο Ελ Αραμπί

Προφανώς και ο ποδοσφαιριστής που συνδέει Ολυμπιακό και Μαρσέιγ ενόψει του σημερινού (22.00) αγώνα για την πρεμιέρα του Champions League είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Όλοι συζητούν για την αναμέτρησή του απέναντι στην ομάδα με την οποία άρχισε την τεράστια καριέρα του και υπηρέτησε τη φανέλα της για μια οκταετία. Κι ήταν συμπαίκτης ο Ματιέ στην Εθνική Γαλλίας σε Mundial και σε Euro με τον Στιβ Μανταντά, τον γκολκίπερ της Μαρσέιγ. Μαζί τους στο δεύτερο τουρνουά, το Euro του 2012 και ο Γιαν Εμβιλά. Θα έχουν πολλά να πουν.

Υπάρχει, όμως, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ που θα δει γνώριμα πρόσωπα απόψε. Ο Ισπανός στόπερ Αλβάρο Γκονζάλες ο οποίος είχε κάνει σημαντική καριέρα στην πατρίδα του σε διάφορες ομάδες προτού κάνει τη σημαντική μεταγραφή στην Γαλλία για την Μαρσέιγ.

Ο 30χρονος βασικότατος αμυντικός της γαλλικής ομάδας ήταν αντίπαλος πριν από αρκετά χρόνια στην Primera με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο ένας με τη φανέλα της Εσπανιόλ, ο άλλος με αυτή της Γρανάδα. Απόψε θα κοντραριστούν ξανά. Και ξέρουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον.

Ο Αλβάρο ήταν συμπαίκτης με τον Ρούμπεν Σεμέδο για λίγους μήνες στην Βιγιαρεάλ. Και έπαιζαν μαζί στο κέντρο της άμυνας μέχρι να συμβεί η περιπέτεια του Πορτογάλου άσου του Ολυμπιακού που του στέρησε την καριέρα στη συγκεκριμένη ομάδα και γενικότερα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τώρα θα είναι στο ίδιο γήπεδο, αλλά αντίπαλοι.

O Ισπανός αμυντικός έχει κατηγορηθεί από τον Νεϊμάρ ότι τον προκάλεσε με ρατσιστικά σχόλια σε αγώνα της Μαρσέιγ με την Παρί (ΦΩΤΟ)

Συμπαίκτες παλιότερα ήταν ο Χοσέ Χολέμπας με τον Ολλανδό Κέβιν Στρόοτμαν (στην Ρόμα), αλλά και ο Γιαν Εμβιλά με τον Ιάπωνα Γιούτο Ναγκατόμο (στην Ίντερ). Και θα ανταμώσουν ξανά, με διαφορετικά χρώματα, στο σημερινό ματς...