Η Μαρσέιγ πρέπει να σέβεται τον Ολυμπιακό

Γιατί η Μαρσέιγ είναι αυτή που πρέπει να φοβάται τον Ολυμπιακό και όχι το αντίστροφο...

Η Μαρσέιγ πρέπει να σέβεται τον Ολυμπιακό

Αναμφίβολα η σημερινή (22.00) πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League γίνεται απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μαρσέιγ, η οποία προέρχεται από ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, έχει υπερδιπλάσιο μπάτζετ από τους νταμπλούχους Ελλάδας, πολύ «βαριά» φανέλα, σπουδαίο ευρωπαϊκό παρελθόν και πριν από τρία χρόνια ήταν φιναλίστ στο Europa League. Με έναν προπονητή που έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στην Ευρώπη, όπως είναι ο Αντρέ Βίλας Μπόας και έχει δουλέψει σε πανίσχυρες ομάδες όπως η Νάπολι, η Πόρτο και η Ζενίτ.

Αλλά...

Ο Ολυμπιακός παίζει συνεχώς στους ομίλους του Champions League τα τελευταία 23 χρόνια, με τρεις μόνο παρενθέσεις. Έχει τρομερή εμπειρία ως κλαμπ από τη διοργάνωση. Κι έχει αντιμετωπίσει και νικήσει καλύτερες ομάδες από την Μαρσέιγ. Ακόμη και τα τελευταία χρόνια, επί Μαρτίνς. Με τις μεγάλες νίκες επί της Μίλαν και της Άρσεναλ να ξεχωρίζουν.

Η Μαρσέιγ έχει να παίξει 7 χρόνια στο Champions League και την τελευταία φορά που έλαβε μέρος έκανε έξι ήττες στον όμιλο! Από Άρσεναλ, Νάπολι και Ντόρτμουντ.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη έχει μόλις μία νίκη εκτός έδρας σε 13 αγώνες! Αυτή που έκανε επί της Μπιλμπάο στα νοκ άουτ του Europa League όταν έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Ακόμη και σε εκείνη τη σεζόν, εκτός έδρας δεν είχε νικήσει! Ούτε στα προκριματικά, την Οστάνδη στο Βέλγιο και την Ντομζάλε στην Σλοβενία.

Μπορεί να μην παίζει ο Μαντί Καμαρά για τον Ολυμπιακό, μια μεγάλη απώλεια. Όπως είναι και του άλλου Καμαρά, αυτού της Μαρσέιγ. Ο κορυφαίος μέσος της, ο Μπουμπακάρ Καμαρά είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί.

Ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα έλεγε ότι ο Ολυμπιακός του Πειραιά είναι λίγο «παραπάνω» για το σημερινό ματς από τον Ολυμπιακό της Μασσαλίας. Που έχει το πλεονέκτημα ότι φέτος δεν έχει ηττηθεί μακριά από το «Βελοντρόμ», άρα έχει ψυχολογία και «αέρα». Όμως τέτοια σκηνικά ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Με μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο μπορεί να κάνει και απόψε...