Ολυμπιακός: Γιατί η πρεμιέρα με τη Μαρσέιγ είναι τελικός

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν το λέει, αλλά στο μυαλό του έχει τον αποψινό (21/10, 22:00) αγώνα με τη Μαρσέιγ ως τελικό!

Ολυμπιακός: Γιατί η πρεμιέρα με τη Μαρσέιγ είναι τελικός

Θα μπορούσε ένα ματς πρεμιέρας ομίλου να χαρακτηριστεί "τελικός"; Ευθέως δεν το λέει κανείς στον Ολυμπιακό, αλλά κάπως έτσι αντιμετωπίζουν τον αποψινό αγώνα με τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη.

Τους λόγους δεν είναι δύσκολο να τους καταλάβει κανείς και ο Πέδρο Μαρτίνς γι' αυτούς ακριβώς θεωρεί το παιχνίδι πολύ κομβικό. Ο Ολυμπιακός, η Μαρσέιγ και η Πόρτο θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις του ομίλου που δίνουν το δικαίωμα να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν με νίκη απόψε στο Καραϊσκάκη θα έχει πάρει κεφάλι έναντι ενός από τους δύο αντιπάλους του για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Επίσης για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει με νίκη, διότι ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα του Πειραιά θα ταξιδέψει στο Πόρτο, στο πιο κουραστικό ταξίδι του ομίλου. Μια εβδομάδα μετά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπει πάλι στο αεροπλάνο για να πάει στο Μάντσεστερ. Με λίγα λόγια έχει δυο... κολλητά ταξίδια και δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς, επομένως η πρεμιέρα του δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι...άσφαιρη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επειδή είναι ρεαλιστής και όλα τα βάζει στο τραπέζι γνωρίζει καλά όλες αυτές τις λεπτομέρειες και γι' αυτό στο μυαλό του έχει το παιχνίδι ως "τελικό". Πάντως χθες μπορεί να θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και να μην ανακοίνωσε ούτε αποστολή, αλλά πριν την έναρξη της προπόνησης φρόντισε να "φτιάξει" τους παίκτες του.

Οσον αφορά στην ενδεκάδα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Μαρτίνς ετοιμάζει μεγάλες εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Εκείνο που δεν θα αλλάξει είναι το σχέδιο του, το οποίο παραμένει συγκεκριμένο και έχει στόχο τη νίκη.