Όταν ο Μαρτίνς νίκησε την Μαρσέιγ (vid)

Σε ένα επεισοδιακό ματς πριν από τρία χρόνια με την κλοτσιά του Εβρά σε οπαδό, η Γκιμαράες του Μαρτίνς είχε νικήσει την Μαρσέιγ. Τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό! 

Όταν ο Μαρτίνς νίκησε την Μαρσέιγ (vid)

Πριν από τρία χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς είχε καταφέρει να οδηγήσει την τότε ομάδα του, την Βιτόρια Γκιμαράες, σε μεγάλη νίκη επί της Μαρσέιγ για τον όμιλο του Europa League με 1-0. Και η μοίρα φέρνει τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού να τίθεται ξανά αντιμέτωπος με την γαλλική ομάδα, αυτή τη φορά για το Champions League και εναντίον ενός συμπατριώτη του τεχνικού, του Αντρέ Βίλας Μπόας.

Ήταν 3 Νοεμβρίου του 2017, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του ομίλου κι ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα στο «Βελοντρόμ», η Μαρσέιγ είχε νικήσει με 2-1. Η Γκιμαράες του Μαρτίνς ήταν καλά διαβασμένη και σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι είχε φτάσει στο γκολ της νίκης στο 80΄με κεφαλιά του Ουρτάδο. Για την Μαρσέιγ που είχε τότε προπονητή τον Ρούντι Γκαρσία, ήταν μια ήττα που δεν επηρέασε την πορεία της προς την πρόκριση στα νοκ άουτ και εν τέλει έως τον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αποβληθεί για την γαλλική ομάδα ο Μπουμπακάρ Καμαρά στο 87΄, ο οποίος δεν θα είναι παρών στο αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό επίσης λόγω τιμωρίας! Είχε δει επίσης κόκκινη κάρτα ο πολύπειρος Πατρίς Εβρά που ήταν στον πάγκο, διότι είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με οπαδό της Μαρσέιγ και τον είχε κλοτσήσει! Σε μία στιγμή που είχε προκαλέσει τεράστιο σάλο στην Γαλλία.

Στην Μαρσέιγ ανήκαν τότε αρκετοί παίκτες που παραμένουν στο ρόστερ της, άρα ο Μαρτίνς τους ξέρει πολύ καλά αφού τους είχε μελετήσει και για εκείνα τα παιχνίδια. Εκτός από τον Καμαρά, έπαιζαν τότε και συνεχίζουν στην Μαρσέιγ ο γκολκίπερ Μανταντά, ο αριστερός μπακ Αμαβί, ο αριστερός χαφ Σανσόν, ο μεσοεπιθετικός Ζερμέν. Αυτοί ήταν στην ενδεκάδα. Ενώ αλλαγή είχαν μπει ο Ιάπωνας μπακ Σακάι, ο Τοβέν που είναι τώρα το μεγάλο αστέρι της Μαρσέιγ και ο… Κώστας Μήτρογλου.