Ανάβει πράσινο η υγειονομική επιτροπή: Με κόσμο το Ολυμπιακός - Μαρσέιγ και δυο ματς πρωταθλήματος!

Η υγειονομική επιτροπή του ΕΟΔΥ βλέπει με «καλό μάτι» το ενδεχόμενο επιστροφής των φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων

Ανάβει πράσινο η υγειονομική επιτροπή: Με κόσμο το Ολυμπιακός - Μαρσέιγ και δυο ματς πρωταθλήματος!

Ο κόσμος επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα και όλα δείχνουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μετά από πολλούς μήνες με κενές εξέδρες, θα γίνουν πλέον αγώνες με φιλάθλους.

Η υγειονομική επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι πολύ κοντά στην απόφαση να δώσει το «πράσινο φως» και οι αποφάσεις αναμένεται να επισημοποιηθούν εντός της ημέρας.

Έτσι λοιπόν όλα δείχνουν ότι αρχής γενομένης από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα οι φίλαθλοι θα επιστρέψει στα γήπεδα, σε ποσοστό 10%.

Συγκεκριμένα ο αγώνας Ολυμπιακός-Μαρσέιγ την Τετάρτη (21/10) στο Φάληρο θα έχει 3.200 κόσμο και το ΠΑΟΚ-Ομόνοια στην Τούμπα την Πέμπτη (22/10) θα γίνει παρουσία 2.900 φιλάθλων.

Σε ό,τι αφορά τη Superleague 1, η επιστροφή του κόσμου θα γίνει πιλοτικά, αρχικά με δύο αναμετρήσεις την προσεχή αγωνιστική.

Συγκεκριμένα θα αφορά τους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ (25/10) και Ατρόμητος-Παναιτωλικός (26/10), επίσης φυσικά στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, ενώ από την 7η αγωνιστική θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων σε όλους τους αγώνες.

Αρχικά η υγειονομική επιτροπή ζητούσε επιστροφή των φιλάθλων σε αναλογία 5% της χωρητικότητας των γηπέδων, αλλά τα επιχειρήματα των ομάδων φαίνεται πως πείθουν τους επιστήμονες.

Ασφαλώς η παρουσία των φιλάθλων προϋποθέτει απαραίτητα την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ατόμων και ασφαλώς τη χρήση μάσκας.