Τέλος ο μήνας του μέλιτος με τον Φαν’τ Σιπ

H γκέλα της Εθνικής με το Κόσοβο, βάζει πλέον τον Φαν'τ Σιπ στην... πιεστική θέση των προκατόχων του. Γράφει ο Κώστας Μαστοράκης

Τέλος ο μήνας του μέλιτος με τον Φαν’τ Σιπ

Εντάξει, δεν μάθαμε κάτι που δεν ξέραμε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ με το Κόσοβο. Ήταν… δυσκοίλιο στο γκολ και πριν από το 0-0 στην Καλογρέζα. Το είχε δείξει και κόντρα στους Μολδαβούς στο προηγούμενο ματς, όπου παίζοντας με παίκτη παραπάνω ένα ημίχρονο (και με δύο στο φινάλε του αγώνα) ένα γκολ κατάφερε να πετύχει.

Ούτε βέβαια αγνοούσαμε ότι έχει μέσα στα ματς κενά διαστήματα, αλλά αν με τους Μολδαβούς το αψυχολόγητο πέναλτι του Ρότα το διόρθωσε ο Βλαχοδήμος αποκρούοντας και διατηρώντας το 2-0, ο γκολκίπερ της Μπενφίκα ναι μεν έκανε το καθήκον του αποκρούοντας το τετ α τετ στο ξεκίνημα της επανάληψης (όπως κι ο Χατζηδιάκος πάνω στη γραμμή πέντε λεπτά μετά), αλλά έτσι δεν παίρνεις τρίποντα…

Τα τρίποντα θέλουν γκολ και οι ομάδες φρεσκάρισμα. Αλλά ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας που φαίνεται έχει βαλθεί πεισματικά να μας βγάλει όλους λάθος ξεκίνησε με την ίδια 11άδα και τα δύο παιχνίδια. Δείγμα ότι ήταν ευχαριστημένος με ό,τι είχε δει.

Στο πρώτο μέρος η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να κερδίζουμε, αλλά το πέναλτι αυτήν τη φορά αποκρούστηκε και οι ευκαιρίες σπαταλήθηκαν, αφού αυτή η ομάδα δεν έχει ό,τι οι καλύτερες εκδοχές της γαλανόλευκης: κάποιον που με τη μία ευκαιρία (ή και χωρίς) να σκοράρει.

Έτσι κόντρα στους Βαλκάνιους, που όπως κάθε ομάδα που αισθάνεται (κι είναι υποδεέστερη τεχνικά), επιστράτευσαν δυναμισμό και τρεξίματα ψάχνοντας τη μία φάση (και βρήκαν δύο), κινδυνεύσαμε να μείνουμε άποντοι. Γιατί βάσει εικόνας δεν προέκυπτε ότι ακόμη κι αν παίζαμε… τρίτο ημίχρονο θα σκοράραμε. Ειδικά με την απογοητευτική εικόνα της επανάληψης, η διαχείριση της οποίας ήταν χειρότερη κι από την αρχική οπτική.

Η εικόνα του αβοήθητου Λημνιού να παρακαλάει συνεχώς τον (στόπερ, που κατά συνθήκη έπαιζε δεξί μπακ) Χατζηδιάκο να πάει να παίξει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας προκαλούσε θυμηδία. Φυσικά δεν τελείωσε τίποτα αλλά πλέον η Εθνική κυνηγά (σε βαθμούς και γκολ) τη Σλοβενία. Μπορεί να πάρει την πρωτιά, αλλά το χθεσινό αποτέλεσμα συνιστά τέλος του «μήνα του μέλιτος» με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, που τώρα νιώθει την πίεση των προκατόχων του.