Φαν Σιπ: «Να έχουμε την κατοχή με το Κόσοβο»

Ο Τζον Φαν Σιπ τόνισε πως δεν έχει ακόμη κατασταλάξει στην ενδεκάδα του και επεσήμανε τη σημασία να έχει η Εθνική μας την κατοχή.

Φαν Σιπ: «Να έχουμε την κατοχή με το Κόσοβο»

Την Τετάρτη (14/10) το βράδυ (21:45) η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση, επισημαίνοντας τη σημασία να έχει η Ελλάδα την κατοχή στο παιχνίδι.

Αρχικά, δήλωσε: "Όλα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Προφανώς υπάρχει λίγη κούραση, αλλά έχουν επανέλθει και έχουν και τη σημερινή ημέρα για να ξεκουραστούν. Είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι. Τα παιδιά είναι συνηθισμένα να παίζουν απαιτητικά παιχνίδια. Αύριο το πρωί θα αποφασίσω για την ενδεκάδα", σχολίασε αρχικά.

Λημνιός: «Η Εθνική έχει κάνει βήματα προόδου» (vid)

Για το Κόσοβο: "Είναι μία ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Το είδαμε και στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Ουσιαστικά, το παιχνίδι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά και ποια θα είναι πιο επιθετική. Θα πρέπει, βέβαια, να αμυνθούμε και σωστά. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία".

Για τον τρόπο παιχνιδιού: "Έχω εξηγήσει στα παιδιά πώς θέλουν να παίζουμε και έχουν προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό. Σε κάθε παιχνίδι και ειδικά απέναντι στο Κόσοβο, θα πρέπει να έχουμε την κατοχή. Όταν έχεις την μπάλα στα πόδια σου, μπορείς να δημιουργήσεις και να έχεις τον έλεγχο του αγώνα".

Για την ενδεκάδα: "Αύριο το πρωί θα αποφασίσω για την ενδεκάδα. Δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο".

Για τον Λημνιό: "Δεν ξέρω αν το Κόσοβο θα επικεντρωθεί στον Δημήτρη. Εμείς κοιτάζουμε την ομάδα μας. Εάν οι Κοσοβάροι επικεντρωθούν στον Δημήτρη, θα ανοίξουν χώροι για κάποιον άλλον παίκτη. Γενικά, το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Πρέπει όλη η ομάδα να έχει καλή απόδοση. Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας και πέντε αλλαγές".

Για τον αγώνα με τη Μολδαβία: "Το σχέδιο ήταν να ασκήσουμε πίεση στους αντιπάλους για να κάνουν λάθη, όπως και συνέβη. Αυτό το πλάνο ακολούθησαν τα παιδιά και γι' αυτό το λόγο κερδίσαμε και το πέναλτι. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση".